Η αναπτυξιακή προοπτική του Βόλου επίκεντρο της συνάντησης του Πρέσβη των ΗΠΑ, κ. Geoffrey Pyatt, με βουλευτές της ΝΔ και κυβερνητικά στελέχη του Νομού καθώς και συμβούλους της Αμερικανικής Πρεσβείας  στην Ελλάδα.

 

Με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Geoffrey Pyatt, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, στην Αθήνα, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές της ΝΔ και τους δύο γενικούς γραμματείς που κατάγονται από τον Νομό Μαγνησίας. Στη συνάντηση, συμμετείχαν, επίσης, εκτός του κ. Γ. Ξηραδάκη,  ο επιτετραμμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας, κ. David Burger και οι σύμβουλοι οικονομικών και πολιτικών θεμάτων της Πρεσβείας. Επίκεντρο της συνάντησης απετέλεσε ο λιμένας Βόλου και, συγκεκριμένα, οι δυνατότητες και η αξιοποίησή του, οι μεγάλες προοπτικές ανάπτυξής του, ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ στην εξυγίανση του καθώς και οι απαραίτητες κινήσεις για την ελκυστική ανταγωνιστικότητά του προκειμένου να ενταχθεί, τάχιστα και υψηλά, σε λίστα επενδυτικής αξιολόγησης. Ο Πρέσβης, ο οποίος έχει επισκεφθεί, επανειλημμένα, την περιοχή μας, ήταν εξαιρετικός γνώστης του θέματος και θερμός υποστηρικτής της αξιοποίησης του λιμανιού, ενώ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη προσοχή.

Το λιμάνι, προφανώς και κυριάρχησε ως θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης αλλά δεν τη μονοπώλησε, αφού ο Πρέσβης επέμεινε, ιδιαίτερα, μεταξύ άλλων, στη συνεχώς αυξανόμενη σημασία του στρατοπέδου του Στεφανοβικείου, ιδίως μετά και την πρόσφατη αμυντική συμφωνία που ψήφισε η ελληνική Βουλή, για συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η κ. Μακρή τοποθετήθηκε, επανειλημμένα, στα θέματα της συζήτησης, ανέπτυξε τις απόψεις της, ενημέρωσε τον Πρέσβη για λεπτομέρειες των ζητημάτων και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες τόσο για την πρόσκληση όσο και για το ενδιαφέρον στις επενδυτικές προοπτικές της περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στη Λέρο-Κάηκαν ολοσχερώς δύο καταστήματα εστίασης
Επόμενο άρθροΓ.Κουμουτσάκος: Εφικτό εντός του 2020, να εξεταστούν 50.000 αιτήσεις ασύλου (audio)