Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 10:21

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος 

Απειλές κατά της ζωής του, αλλά και του βετεράνου διαιτητή και μάρτυρα στη δίκη για τα στημένα ματς Πέτρου Κωνσταντινέα κατήγγειλε σήμερα, Τετάρτη, ο Εισαγγελέας της Έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα και ηλεκτρονικά μηνύματα σε ιστοσελίδες, μετά την κατάθεση του μάρτυρα στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.

Με την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ο κ. Λακαφώσης ανέφερε:

«Είναι ένα σοβαρό θέμα, με αφορμή δημοσιεύματα ότι υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά ηλεκτρονικών μηνυμάτων, όπου στα σχόλια διατυπώθηκαν απειλές προς το πρόσωπο του μάρτυρα. Αναζήτησα τα σχόλια για να πάρω μια γνώση. Ένα από τα σχόλια αναφέρει “κι εσύ εισαγγελέα στοπ”. Δεν το εκλαμβάνω σοβαρό. Απευθύνουν απειλές και δημιουργείται θέμα. Αυτές οι απειλές είναι έστω και από νεαρούς, που αργότερα γίνονται χούλιγκαν. Είναι πρωτόγνωρο, δεν έχω ξαναδεί τέτοια δημόσια απειλή, έστω και αν δεν είναι σοβαρή».

Οι απειλές διατυπώθηκαν λίγες ώρες μετά την κατάθεση του Πέτρου Κωνσταντινέα την περασμένη εβδομάδα στο δικαστήριο, καταγγέλλοντας πιέσεις που δέχθηκε από τον τότε πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Αρ. Σταθόπουλο και τον τότε νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ Θ. Κουρίδη προκειμένου να νικήσει ο Ολυμπιακός στον αγώνα με την Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2012.

«Αν νομίζουν ότι το δικαστήριο μπορεί να απειληθεί ή εκβιαστεί, είναι μακρά νυχτωμένοι».

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρξε καταδίκη των δημοσιευμάτων από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), τη Super League ή την ομοσπονδία των διαιτητών.

«Θα έπρεπε να έχουμε αντιδράσεις» παρατήρησε ο κ. Λακαφώσης.

Πάντως, μετά από ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης κατηγορουμένου, ο εισαγγελικός λειτουργός διευκρίνισε πως δεν θεωρεί ότι πίσω από τις απειλές είναι κατηγορούμενοι, εκτιμώντας πως πρόκειται για «νεαρούς εκκολαπτόμενους ταραξίες των γηπέδων».

Αυτή την ώρα ο μάρτυρας Πέτρος Κωνσταντινέας απαντά σε ερωτήσεις συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πέταξαν μπογιές και τρικάκια στις προτομές της Μητρόπολης – Δύο συλλήψεις (video)
Επόμενο άρθρο«Έφυγε» από τη ζωή ο κουρέας του Λαύκου Πηλίου