Νέα εμπλοκή προέκυψε στο θέμα της κατασκευής κλειστών δομών φιλοξενίας μεταναστών, στα νησιά.

Με ανάρτηση στο Facebook, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, ματαίωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Νότη Μηταράκη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλλαγή στάσης, αναφορικά με την επανέναρξη του διαλόγου για το θέμα.

Συμφωνήσαμε στο πάγωμα το επιτάξεων  και διάλογο από μηδενική βάση  και όχι εμείς να υποδείξουμε εκτάσεις για επίταξη  είπε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ.Μουτζούρης στην ΕΡΤ  αναφερόμενος στην  συμφωνία που έγινε με τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη στο τηλεοπτικό στούντιο της Δημόσιας τηλεόρασης  Ο κ Μουντζούρης δήλωσε έτοιμος να προσέλθει σε διάλογο αλλά από μηδενική βάση.  Παράλληλα τόνισε ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευση Μαργαρίτης Σχοινάς του ανέφερε πως η παραμονή των μεταναστών στα νησιά δεν έχει επιβληθεί από κανένα Δουβλίνο, αλλά ότι είναι απόφαση της Ελλάδας.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, σχολίασαν ότι «από τη Δευτέρα, βάσει και του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, τα έργα θα γίνουν κανονικά».

Οι νησιώτες  στη Σάμο επιμένουν σε μικρή δομή για το νησί τους   και τηρούν στάση αναμονής για το θέμα της επίταξης των εκτάσεων. Ζητούν επίσης γρήγορες διαδικασίες αποσυμφόρησης του νησιού.

Στη Χίο  οι κάτοικοι λένε «ναι» σε απλό κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης αλλά απορρίπτουν την  προοπτική μεγάλης δομής. Προετοιμάζονται μάλιστα να αντιδράσουν σε περίπτωση εκκίνησης εργασιών στο 17ο  χλμ. Χίου Βολισσού στο όρος Αίπος.

Ανταποκρίσεις:Χάρης Ζαβουδάκης, Θοδωρής Πυλιώτης

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚοντράρονται για το Λιγκ Καπ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός
Επόμενο άρθροΔεν θα κρατήσει τον Σμόλινγκ η Ρόμα