Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 11:28

Η ΑΕΚ νίκησε στις 5 Μαρτίου μέσα στην έδρα του Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ με 34-36 και κλείδωσε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Αττικής, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του.

Ο αγώνας διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο ‘‘ΔΑΙΣ’’ και ήταν στα πλαίσια της έβδομης αγωνιστικής Β’ φάσης του πρωταθλήματος Ε.Σ.Χ.Α Εφήβων.

Οι φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πάρα πολλά γκολ και αγωνιώδες φινάλε στο τελευταίο 10λεπτο.

Από την έναρξη του αγώνα η άμυνα της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων ήταν προσαρμοσμένη στο επιθετικό όπλο της ΑΕΚ Κοτσιώνη, με αρκετές βοήθειες όταν έπαιρνε μπάλα.

Οι παίκτες του Αλέξη Αλβανού όμως έβρισκαν λύσεις με τουςJanca και Δικαιούλια, με το σκορ στο 15λεπτο να είναι (8-11) για την Ένωση.

Οι παίκτες του Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ με κύριους εκφραστές στο επιθετικό κομμάτι τους Γερουλάνο και Μάνο, κατάφεραν να μειώσουν στο γκολ και το ημίχρονο να τελειώσει (19-20).

Ίδια εικόνα είχαμε και στα πρώτα 10λεπτα του δευτέρου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και την Ένωση να προηγείται με (25-26).

Η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική με τους παίκτες του Κώστα Τσαβδαρίδη να ισοφαρίζουν στο 45λεπτο σε (28-28).

Με τον Παναγιώτου να οργανώνει υποδειγματικά στην επίθεση και τον Στεφανίτση να βάζει δυο εντυπωσιακά γκολ, προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 55λεπτο με (33-31).

Οι περσινοί πρωταθλητές όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Με τους Κοτσιώνη και Κοβάνη ισοφάρισαν σε (33-33), δύο λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού.

Ο Γερουλάνος έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά ο Κοβάνης μετά από καταπληκτική ενέργεια στο 58:45,ισοφάρισε εκ νέου σε (34-34).

Μία εξαιρετική απόκρουση από τον Μπαμπατζανίδη και ένα καθοριστικό γκολ στο 59:10από τον Δικαιούλια, έκανε το σκορ υπέρ της ΑΕΚ (34-35).

Ένα λάθος από τους γηπεδούχους στην τελευταία τους επίθεση, έδωσε την ευκαιρία στον Βυθούλκα να διαμορφώσει το τελικό σκορ με σουτ από εξτρέμ και βρήκε την Ένωση νικήτρια με (34-36).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑπροσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ με την άμυνα πάνω στον Κοτσιώνη, κάτι που σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε.

Στην σύνθεσή τουείχε πολλούς Παίδες με πολύ ελπιδοφόρα παρουσία. Σίγουρα ο χρόνος είναι υπέρ τους, κάτι που οι άνθρωποι του συλλόγουτο γνωρίζουν και το υποστηρίζουν εμπράκτως.

Πρόσφατα είχαν συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά MedvediCUP στην Ρωσία καταλαμβάνοντας την 3η θέση!

Διακριθέντες από τον Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ ήταν ο πολύ καλός Παναγιώτου, καθώς και οι Γερουλάνος, Μάνος.

Από την ΑΕΚ διακριθέντες ήταν οι εξαιρετικοί για ακόμα ένα παιχνίδι,Janca και Δικαιούλιας. Σημαντική βοήθεια έδωσε με τιςαποκρούσεις του στο δεύτερο ημίχρονο, ο τερματοφύλακας Μπαμπατζανίδης.

Πρώτοι σκόρερ από τον Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑήταν οιΓερουλάνος και Μάνος με 11 και 8 γκολ αντίστοιχα. Ακολούθησαν οι Παναγιώτου και Στεφανίτσης με 4 γκολ έκαστος.

Από την ΑΕΚ πρώτοι σκόρερ ήταν οιJanca και Δικαιούλιας με 10 και 7 γκολ αντίστοιχα. Ακολούθησε ο Κοτσιώνης με 5 γκολ.

Τα πεντάλεπτα: 2-4, 4-7, 8-11, 12-14, 15-17, 19-20 (ημίχρονο), 21-23, 25-26, 28-28, 29-30, 33-31, 34-36(τελικό).

Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ (Τσαβδαρίδης): Κατσικώστας, Μάνος 8, Παναγιώτου 4, Αντωνιάδης, Μπατής, Κολεζάκης 2, Πουλιάσης, Βασιλόπουλος, Πετρουλάκος, Χαριτωνίδης, Βούλγαρης 2, Ρουμπής, Γερουλάνος 11, Κωνσταντόπουλος 3, Βάρσος, Στεφανίτσης 4

ΑΕΚ (Αλβανός): Βασιλακάκης, Βυθούλκας 2, Λαζάρου, Δικαιούλιας 7, Janca 10, Βασιλόπουλος 4, Στάθης 1, Κοτσιώνης 5,Σφαέλος-Παπαιωάννου, Βασιλείου-Τσάφος 2, Ζαφειράκης, Κοβάνης 4, Σιγαλός, Μπαμπατζανίδης, Καρράς, Βεζύρης1

Διαιτητές : Λεφάκης, Γιαβρούτας

Δίλεπτα: 2-2Πέναλτι 4/4-2/2

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔε λέει όχι σε έναν δεύτερο γάμο
Επόμενο άρθροΒόλος: Κατάληψη του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας για συμπαράσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις στον Έβρο!