To Χρηματιστήριο βουλιάζει και επιστρέφει ένα χρόνο πίσω στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2019, ωστόσο οι τζίροι είναι χαμηλοί. Οι ξένοι επενδυτές, όμως, πληρώνονται να κάνουν την τακτική τους για τους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες.

Και η τακτική τους, εν ολίγοις είναι αναμονή μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι, μειώνεται η εξάπλωση του ιού. Τότε, όμως, θα είναι ήδη αργά για τους επαγγελματίες. Μπορεί λοιπόν να μην αγοράζουν πολύ προς το παρόν, αλλά οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα είναι κρίσιμες καθώς πρόκειται να αποφασίσουν τις αγορές, τόσο σε τράπεζες, όσο και μη τραπεζικές μετοχές οι οποίες πλήττονται. Με αυτά ως δεδομένα το επόμενο διάστημα – εφόσον συνεχιστεί η πτώση λόγω του ιού στις διεθνείς αγορές – αναμένονται μετοχικές αλλαγές στις τράπεζες. Για παράδειγμα, πρόσφατα στην περιοχή των 3 ευρώ το Αμερικανικό Bienville Capital ανακοίνωσε την απόκτηση του 5% στην Πειραιώς.

Είναι λογικό κάποια funds να επιχειρήσουν να αποκτήσουν μετοχές στις τωρινές χαμηλότερες τιμές. Από την άλλη πλευρά, στα shorts funds που σταμάτησαν τις ανοικτές – με εξαίρεση τις θέσεις του Lansadowne Partners σε Πειραιώς, Alpha, Eθνική, Δεη –

Βουτιά 4,8%

Με βουτιά 4,8% συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 693,41 μονάδες, ενω έχουν διακινηθεί μετοχές αξίας 30,3 εκατ. ευρώ. Με βουτιά 8% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,768 ευρώ. Με πτώση 7,46% η Alpha bank στα 1,166 ευρώ. Πτώση 6,02% η Eurobank στα 0,562 ευρώ. Με βουτιά 6,67% η Εθνική Τράπεζα στα 1,855 ευρώ. Βουτιά 8,87% η Γεκ- Τέρνα στα 5,96 ευρώ. Με πτώση 5,9% ο μυτιληναίος στα 6,735 ευρώ. Βουτιά 4,7% για τον ΟΠΑΠ στα 9,7 ευρώ. Με πτώση 2,35% ο ΟΤΕ στα 12,05 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: 

Χρηματιστήριο: H επόμενη ημέρα των διεθνών αγορών μετά τον κορωνοϊό

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το Χρηματιστήριο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον για τους εορτασμούς των 200 ετών από την επανάσταση του 1821
Επόμενο άρθροΠέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Μιχάλης Τροχανάς