Αδύναμη η αντίδραση απέναντι στο χθεσινό ξεπούλημα. Με άνοδο πάνω απο 1% ( 546 μονάδες) κινείται η Αθήνα στο άνοιγμα, ύστερα απο το θετικό γύρισμα των αγορών στην Ευρώπη. Ο τζίρος κινείται στα 9 εκατ. ευρώ και το στοίχημα για την αγορά είναι να διατηρήσει επίπεδα πάνω απο τις 550 μονάδες.

Η αγορά ξεκίνησε με άνοδο 3,2%, αλλά η ανοδική κίνηση στην Ευρώπη δεν πείθει. Μετά το χθεσινό ιστορικό ξεπούλημα, τα χρηματιστήρια αντιδρούν, αλλά η κίνηση δεν ισχυρή (λ.χ Γερμανία). Οι αγορές συνεχίζουν με υψηλή μεταβλητότητα και νευρικότητα και μένει να δούμε την αντίδραση της ελληνικής αγοράς, πριν απο το άνοιγμα των αγορών στις ΗΠΑ – που δείχνει θετικό προσώρας.

Οι επενδυτές, αλλά και οι πολιτικοί όπως ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε δεν έμειναν ικανοποιημένοι απο τα μέτρα της προέδρου της ΕΚΤ Λαγκάρντ – η οποία θύμισε σκληρά ότι δεν είναι δουλειά της να κλείσει το spread ανάμεσα στο κόστος δανεισμού μεταξύ των κρατών – μελών. Σημασία θα έχει σήμερα και η αντίδραση των χρηματιστηρίων απέναντι στο short selling, καθώς Ιταλία και Νότιο Κορέα το απαγόρευσαν, ενω η Ελβετία ανακοίνωσε ότι θα το διατηρήσει.

Με άνοδο 2,03% η μετοχή της Eurobank στα 0,403 ευρώ και 1,4 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 3,01% για την Εθνική στα 1,189 ευρώ. Άνοδος 2,71% για την Alpha bank στα 0,87 ευρώ. Κέρδη 2,96% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,184 ευρώ. Με πτώση 1,94% ο ΟΠΑΠ στα 7,59 ευρώ. Κέρδη 0,70% για τον ΟΤΕ στα 10,05 ευρώ. Κέρδη 4,73% για τον Τιτάνα στα 10,40 ευρώ. Κέρδη 4,05% για την Αεροπορία Αιγαίου στα 4,37 ευρώ. Οριακή η άνοδος στην Coca-Cola στα 19,90 ευρώ. Κέρδη 2,19% για τη ΔΕΗ στα 1,87 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήρια: «Μάτωσαν» οι αγορές στην Ασία λόγω κορωνοϊού μετά την κατάρρευση της Wall Street

Χρηματιστήρια: «Μαύρη» Πέμπτη μετά τα κλειστά σύνορα Τραμπ

Χρηματιστήρια: Βαθιά στο «κόκκινο» η Ευρώπη μετά το κλείσιμο των συνόρων από τον Τραμπ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Κλείνει» ακόμη και το Έβερεστ
Επόμενο άρθρο«Υγειονομική ασυναρτησία» η απόφαση Τραμπ να κλείσει τα σύνορα στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες