O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προμηθεύτηκε 50.000 προστατευτικές μάσκες προσώπου και 50.000 γάντια από την Περιφέρεια Αττικής για να καλύψει τις ανάγκες όσων μελών του αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προμήθεια του απαραίτητου αυτού προστατευτικού υλικού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Γιώργος Πατούλης.

Ήδη έχουν γίνει 1.800 αιτήσεις από γιατρούς που επιθυμούν να λάβουν το υλικό, ενώ οι υπηρεσίες του ΙΣΑ ετοιμάζουν τις συσκευασίες και οι πρώτες 300 αποστολές με κούριερ έχουν πραγματοποιηθεί.

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι «η ασφάλεια του υγειονομικού προσωπικού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία θα πρέπει εδώ και τώρα να διασφαλίσει το απαραίτητο προστατευτικό υλικό (γάντια, μάσκες, αντισηπτικό κ.τ.λ.) σε όλους τους υγειονομικούς και να προσδιορίσει ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι γιατροί μας και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό θα παραμείνουν υγιείς για να δώσουν τη μάχη. Σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, θα συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στην εθνική προσπάθεια για τη διαχείριση της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚωστής Μαραβέγιας και Νατάσα Μποφίλιου θα τραγουδήσουν live μέσω Instagram
Επόμενο άρθρο«Πήγα στην Ελλάδα επειδή ήμουν στη μαύρη λίστα»