Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 22:25

Ο Τσάβι Ρόκα πρόλαβε στο παρά… ένα το κλείσιμο των ισπανικών συνόρων, ταξιδεύοντας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (14/03) στη Βαρκελώνη, λίγες ώρες προτού κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στην οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Οι καταστάσεις και οι συνθήκες στην Ισπανία είναι πρωτόγνωρες και πολύ δυσάρεστες για τον Καταλανό τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού, ο οποίος βρίσκεται (όπως κι όλος ο υπόλοιπος κόσμος) κλεισμένος στο σπίτι του στη Βαρκελώνη μαζί με τη σύζυγό του και το παιδί τους. Περιμένοντας να περάσει η «καταιγίδα» της έξαρσης του ιού COVID-19, που έχει «γονατίσει» τα πάντα κι έχει «χτυπήσει» σε πολύ μεγάλο βαθμό τη χώρα της Ιβηρικής.

Ο Ρόκα βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους «πράσινους», τους ενημερώνει για τις εξελίξεις στην Ισπανία κι έχει το «ελεύθερο» και από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να παραμείνει εκεί για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο, μέχρι να ηρεμήσει κάπως η πανδημία στη χώρα και να επέλθει έστω μία στοιχειώδης «κανονικότητα» στους καθημερινούς ρυθμούς της ζωής.

Παράλληλα, ο Καταλανός προσπαθεί να συνεχίσει (το μέτρο του δυνατού) και τη δουλειά του, επιχειρώντας να βάλει σε μία σειρά τον «έλεγχο» των υποψηφίων μεταγραφικών στόχων, εν όψει του καλοκαιρινού σχεδιασμού.

Όσο κι αν όλες οι εξελίξεις και τα πλάνα έχουν μπει πλέον στο «ψυγείο» λόγω του κορωνοϊού, ο Ρόκα μελετάει και «τσεκάρει» παίκτες, μέσω της εφαρμογής Wyscout. Τα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο άλλωστε, έχουν σταματήσει (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και η συγκεκριμένη πλατφόρμα σκάουτινγκ, του προσφέρει μία καλή ευκαιρία για να δει ακόμη πιο προσεκτικά, κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχει ξεχωρίσει στη λίστα του ή του προτάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο 45χρονος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού περνάει τουλάχιστον 6-7 ώρες μπροστά στον υπολογιστή του, μελετώντας παίκτες με ηρεμία, από τη στιγμή μάλιστα που έχει πλέον πολύ περισσότερο «ελεύθερο» χρόνο.

Στις δε περιπτώσεις που έχει ήδη «κυκλώσει» στην (καλοκαιρινή) λίστα του, βρίσκεται το όνομα κι ενός αριστερού μπακ που αγωνίζεται στην πορτογαλική λίγκα κι έχει στο «μικροσκόπιο» του Ρόκα εδώ και πολύ καιρό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 22:29

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕξελίσσεται η διαδικασία προσλήψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας
Επόμενο άρθροΣτα 464 τα κρούσματα-Έξι νεκροί-78 νοσηλεύονται