Άνοιξε χθες και φιλοξένησε πιλοτικά 20 άτομα που ζουν στους δρόμους της Αθήνας η νέα δομή φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Βάθης, δυναμικότητας 400 ατόμων. Πρόκειται για ένα πολυδύναμο κέντρο, όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Λέων πρόεδρος του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Η νέα δομή αποτελείται από τρεις πολυκατοικίες, στις οποίες λειτουργούν Κέντρο Ημέρας, Υπνωτήριο και Ξενώνας.
Στο Κέντρο Ημέρας, που διαθέτει λουτρά και πλυντήρια, οι άστεγοι μπορούν να πλύνουν τα ρούχα τους και να κάνουν ατομικό λουτρό, επίσης υπάρχουν χώροι φύλαξης των προσωπικών τους αντικειμένων και χώροι όπου οι άστεγοι μπορούν να μπουν στο διαδίκτυο, να παρακολουθήσουν τηλεόραση αλλά και δυνατότητα σίτισης.
Στο Υπνωτήριο ο άστεγος μπορεί να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο για να κοιμηθεί, χωρίς ιδιαίτερες γραφειοκρατικές διαδικασίες ενώ στον Ξενώνα μπορεί να μένει για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για να επανενταχθεί στην κοινωνία.

Κάθε διαμέρισμα της νέας δομής διαθέτει το δικό του μπάνιο, κουζίνα με ψυγείο και τηλεόραση. Όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν διπλά τζάμια, θέρμανση με φυσικό αέριο και πυρασφάλεια.

Στις δομές, που είναι 24ωρης λειτουργίας και στελεχώνονται από ιατρούς, φροντιστές, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, οι ωφελούμενοι εκτός από σίτιση και στέγη, θα λαμβάνουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός – Επίδομα 600 ευρώ: Σήμερα οι αιτήσεις
Επόμενο άρθροΝέες ελπίδες για το εμβόλιο