Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020, 01:22

Στην… αντεπίθεση πέρασε ο πρώην αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Εμίλι Ρουσό, απαντώντας με τοποθέτησή του στην ανακοίνωση του κλαμπ πως θα τον μηνύσει και τονίζει ότι οι κατηγορίες του είναι «υπαρκτές».

Το μέχρι πρότινος υψηλόβαθμο στέλεχος της «Μπάρτσα», που την εκπροσωπούσε στους θεσμούς, θέλησε να απαντήσει στην ανακοίνωση των «μπλαουγκράνα», οι οποίοι τον κατηγόρησαν πως έκανε προσβλητικές δηλώσεις, για μέλη της ομάδας που «πείραζαν» τα οικονομικά της ομάδας, χωρίς ωστόσο να δώσει ονόματα στη δημοσιότητα.

«Με μοναδικό σκοπό την απάντηση στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της Μπαρτσελόνα, σχετική με την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς εναντίον μου για τις δηλώσεις που έγιναν σχετικά με την αποκαλούμενη υπόθεση «Barçagate», θέλω να αναφέρω τα εξής:

1.Το γεγονός ότι υπάρχει διαφθορά μέσα στο κλαμπ, είναι εμφανές από το γεγονός ότι οι συμβάσεις μεταξύ συνδεδεμένων εταιρειών (που βασίζονται σε φορολογικό “παράδεισο” που παραβιάζει τον νόμο για ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες) έχουν εκπέσει προκειμένου να αποφευχθούν εσωτερικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες επιτροπές και από το διοικητικό συμβούλιο.

2.Οι κατηγορίες και δηλώσεις μου αναφορικά με αυτό το θέμα, είναι απόλυτα αληθείς και αποδεδειγμένες. Οι απόψεις που εξέφρασα είναι απολύτως βάσιμες. Κι αυτό μου επιτρέπει να δηλώνω πως η ανακοίνωση της ομάδας, δεν έχει καμία απολύτως βάση.

3.Εκείνη την περίοδο ενημέρωσα το κλαμπ γι’ αυτές τις παρατυπίες, αλλά δυστυχώς, αποτέλεσε και το λόγο της παραίτησής μου. Ωστόσο, δεν μπορεί να υποτιμηθεί όλο αυτό και το ότι αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση, να δημοσιοποιηθούν οι παράτυπες ενέργειες που μπορεί να συνιστούν έγκλημα.

4.Σε αυτήν την περίπτωση, διατηρώ το δικαίωμα να προβώ στις ενέργειες που μου παρέχονται από το νόμο για την υπεράσπιση των νόμιμων συμφερόντων και των δικαιωμάτων μου. Ειδικά όταν εξετάζω πως για όλα τα προαναφερθέντα, η αναγγελθείσα καταγγελία θα μπορούσε να συνιστά έγκλημα ψευδούς κατηγορίας και προσβολών, προκειμένου να αφήσει στίγμα προσωπική μου τιμή. Αυτό το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια του δικηγόρου μου, κ. Ντιέγκο Αρτάτσο από τη δικηγορική εταιρεία DWF-RCD.

5.Δεν αμφισβήτησα ποτέ την τιμή του αγαπημένου μας κλαμπ και των υπαλλήλων του. Αντίθετα, αισθάνομαι πολύ μεγάλη τιμή που κατάφερα να υπηρετήσω την αγαπημένη μου “Μπάρτσα” και είχα την ευκαιρία να συναντήσω άτομα που εργάζονται στο κλαμπ με μια εξαιρετική επαγγελματική και ανθρώπινη ποιότητα».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020, 01:24

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Τις προσεχείς ώρες» στις αγορές με 7ετές ομόλογο
Επόμενο άρθροΟνειρεύεται Αγκουέρο η Ιντεπεντιέντε