Για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας προσώπου κάτω των 12 ετών, παραπέμπεται σε δίκη ένας αλλοδαπός, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε χωριό της Μαγνησίας, το 2017, εκεί που διέμενε ο αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γείτονας με το ανήλικο αγόρι. Ο άνδρας φέρεται να θώπευε επανειλημμένα το τότε 6 χρόνων αγοράκι, το οποίο φέρεται να είχε καταγγείλει την πράξη αυτή στον πατέρα του και στη δασκάλα του, ενώ είχε μιλήσει και σε παιδοψυχολόγο.

Η αρχική δίωξη εις βάρος αφορούσε αποπλάνηση και βιασμό, όμως όταν ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση, δεν διαπιστώθηκε σωματική βία. Δεν υπήρξε αποπλάνηση, αλλά χειρονομίες και προτάσεις που αφορούν γενετήσιες πράξεις.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου μετέτρεψε την κατηγορία  που αντιμετώπιζε ο αλλοδαπός, αλβανικής καταγωγής, από κακουργηματικού περιεχομένου σε πλημμεληματικού και η κατηγορία που αντιμετωπίζει, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από μία ημέρα έως και δύο έτη.

Ο κατηγορούμενος, τώρα είναι αγνώστου διαμονής, που με το βούλευμα, παραπέμπεται να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Προηγούμενο άρθροΗ ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο αρκετών καρκίνων του πεπτικού
Επόμενο άρθροΠώς θα γίνει η κλινική μελέτη με τον ορό πλάσματος στην Ελλάδα