Σε μία ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία από άμβωνος το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στην Ακολουθία του Επιταφίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος, κάλεσε τους πιστούς στις 12 απόψε τα μεσάνυχτα, να βγουν στα μπαλκόνια τους και να ψάλουν όλοι μαζί το «Χριστός Ανέστη». Να ανάψουν τα κεριά τους από το καντήλι του σπιτιού και να δείξουν πως δεν επηρεάζονται από τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, αλλά «καλλιεργούν το βάθος και το πλάτος της ψυχής τους ώστε να χωρέσει περισσότερο Χριστό, περισσότερο φως, περισσότερη αρετή, περισσότερη ειρήνη, περισσότερη Ελλάδα, περισσότερη αγάπη, περισσότερη προσδοκία».

«Δώδεκα η ώρα αύριο το βράδυ, είπε χαρακτηριστικά ο τοπικός Ιεράρχης, όλοι θα είμαστε στα μπαλκόνια και με το χτύπημα των καμπανών θα ψέλνουμε το Χριστός Ανέστη. Ας ανάψουμε τις λαμπάδες από το καντήλι του σπιτιού μας, ευλογημένο καντήλι, ευλογημένο αυτό που καίει μπροστά στις εικόνες μας και μας θυμίζει τους προπάτορές μας και την αγαθή γιαγιά, τη μητέρα που κάθε βράδυ σπεύδει και το ανάβει. Ευλογημένα χέρια το ανάβουν αυτό το καντήλι. Ευκαιρία να αναγνωρίσουμε την αγιότητα του φωτός αυτού που καταυγάζει το σπίτι του καθενός μας.

Από εκεί λοιπόν θα λάβουμε το φως και θα βγούμε στα μπαλκόνια μας δώδεκα η ώρα, για να ψάλουμε το Χριστός Ανέστη και να διασαλπίσουμε το μήνυμα του Κυρίου της ζωής και του θανάτου και να πούμε πως τελικά αυτό που έχουμε μέσα στην καρδιά μας το φυλάττουμε με νύχια και με δόντια. Δεν επηρεαζόμαστε από εξωτερικά σχήματα, αλλά καλλιεργούμε το βάθος και το πλάτος της ψυχής μας ώστε να χωρέσει περισσότερο Χριστό, περισσότερο φως, περισσότερη αρετή, περισσότερη ειρήνη, περισσότερη Ελλάδα, περισσότερη αγάπη, περισσότερη προσδοκία. Όχι για ένα καλύτερο μέλλον επί γης αλλά για τον ερχομό της ουρανίου Βασιλείας, αμήν».

«ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Λαρίσης είχε αναφερθεί στην πανδημία, λέγοντας πως «ενδεχομένως να συμφέρει που και που να συμβαίνει κανένα σαν κι αυτό που συνέβη σε εμάς μόνο και μόνο για να κατανοούμε κάποιες φορές τι έχουμε και δεν εκτιμάμε, πόσο αξίζουν οι ευεργεσίες του Αγίου Θεού όταν μας επιτρέπει την απόλυτη και ελεύθερη λατρεία του, πόσο σπουδαία είναι ψυχή του Έλληνα όταν ξεδιπλώνει το μεγαλείο της ιδίως στη λατρεία ενώπιον του Αγίου Θεού. Γιατί το Πάσχα είναι των Ελλήνων. Δεν είναι τυχαίο αυτό που έχει βγει για το Ελληνικό Πάσχα».

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο άρθροΤο κορίτσι που παρουσιάζεται ως η καλή του Τζέραρντ Μπάτλερ είναι Ελληνίδα και τα «σπάει»
Επόμενο άρθροΕπέστρεψε στις προπονήσεις ο Άλισον