Ανοιχτή θα είναι από σήμερα και έως τις 3 Μαΐου η πλατφόρμα στον ΟΑΕΔ, για την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού των δικαιούχων, για την καταβολή των 400 ευρώ, σε 168.000 μακροχρόνια ανέργους.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο οποίος μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ανέφερε, πως έχει ήδη ανακοινωθεί η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας που λήγουν τον Απρίλιο, ενώ έχει ανοίξει και η ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία μπορούν οι δικαιούχοι μακροχρόνια άνεργοι να καταθέσουν το IBAN τους, για να μπορέσουν να πάρουν τα 400 ευρώ, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Όπως επεσήμανε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, αυτό το επίδομα αφορά όσους απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου από την 1 Απριλίου του 2019 μέχρι και τις 16 Απριλίου του 2020 και ανέρχονται σε περίπου 168.000. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου.

Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης του ΟΑΕΔ και περιέγραψε τα δύο προγράμματα, που ξεκινούν τον Μάιο, αφορούν συνολικά 45.000 νέες θέσεις εργασίας και απευθύνονται κυρίως στους μακροχρόνια άνεργους. Το Κοινωφελές πρόγραμμα των 36.500 θέσεων για Δήμους και Περιφέρειες, πανελλαδικής εμβέλειας και διάρκειας 8 μηνών και το πρόγραμμα 8.500 θέσεων για μακροχρόνια άνεργους άνω των 55 ετών (55-67 ετών), που θα έχει 12μηνη διάρκεια, με δυνατότητα παράτασης για άλλους 12 μήνες.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ προανήγγειλε ότι «ήδη στα σκαριά βρίσκονται 8 νέα προγράμματα με 32.000 θέσεις εργασίας» τα οποία αφορούν και τον ιδιωτικό τομέα και θα ενεργοποιηθούν ανάλογα με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Είμαστε έτοιμοι, με την εμπειρία που έχουμε, να ενεργοποιήσουμε προγράμματα και για την διατήρηση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας, επιδοτώντας μέρος του μισθολογικού κόστους επιχειρήσεων, εφ’ όσον αυτές δεν προβούν σε απολύσεις, υπογράμμισε ο κ. Πρωτοψάλτης, διευκρινίζοντας ότι ο ΟΑΕΔ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ώστε να προσαρμόσει τον προϋπολογισμό του, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Ρονάλντο κάνει κλήρωση αλά… Τσάμπιονς Λιγκ για το μοίρασμα των δουλειών του σπιτιού!
Επόμενο άρθροΜαγνησία: 288 tablet για 71 Γυμνάσια και Λύκεια – Εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση