Έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι θετικοί στην COVID-19 μεταφέρονται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Την κλινική επισκέφθηκε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα μεταφερθούν όλοι όσοι είναι θετικοί στον κορονοϊό σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι -τους οποίους είδε προσωπικά ο κ. Τσιόδρας– θα λαμβάνουν ειδική αγωγή και θα ελέγχονται για τις επόμενες 7 ημέρες. Τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι οι 37 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, εκ των οποίων οι 17 είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. Οι 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές υγείας. Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον ιό παρακολουθούνται και έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη. Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για Covid-19 Σωτήρης Τσιόδρας που βρέθηκε νωρίτερα στη συγκεκριμένη κλινική.

Νωρίτερα δήλωσε στην ΕΡΤ ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής, στο Περιστέρι, Αλέξανδρος Κοκκινάκης ότι η αιμοκάθαρση των ασθενών συνεχίζεται, σε άλλο όροφο, της κλινικής, που λειτουργεί ανεξάρτητα, και πρόσθεσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας, από τις 22 Μαρτίου.

Όπως είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος  Χαρδαλιάς, η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός  και διοικητικός υπεύθυνος. Στη δομή  στα νότια προάστια,  με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους,  ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους  και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 92  πρώτα.αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση στις δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική.

Εν τω μεταξύ δύο θάνατοι καταγράφηκαν σήμερα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και το Μαμάτσειο της Κοζάνης, καθώς ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 129. Πρόκειται για μια 59χρονη γυναίκα που ήταν στη ΜΕΘ και είχε υποκείμενο νόσημα στο ΑΧΕΠΑ και μια 81χρονη στο Μαμάτσειο Κοζάνης.


Στο Ελληνικό, υπάρχει ένα θετικό κρούσμα κορονοϊού.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν ενδεχόμενες κακουργηματικές ποινικές ευθύνες των υπευθύνων, των δύο κλινικών, όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης. Η Κλινική καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο που ανέλαβε να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, όλους τους φακέλους των ασθενών.

Στην κλινική μετέβη σήμερα και κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να συντάξει πόρισμα με τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του το οποίο θα παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά την υπόθεση.

Τέσσερα άτομα που φιλοξενούνται στη δομή της Μαλακάσας και βρίσκονται σε καραντίνα έφυγαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το πρωί κατά την καταμέτρηση διαπιστώθηκε η φυγή τους. Άμεσα κινητοποιήθηκε η αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν οι τέσσερις μετανάστες πήραν το τρένο και κατευθύνονταν στο Σταθμό Λαρίσης και αμέσως πήγαν εκεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όπου συνέλαβαν τους δύο ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο. Πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα άτομα ωστόσο δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες.

Αρνητικά είναι και τα 177 δείγματα κατοίκων του Κρανιδίου, ωστόσο οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ συνεχίζονται ενώ ισχύουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στο δήμο Ερμιονίδας. Η δομή των μεταναστών είναι σε καραντίνα, ενώ ένας φιλοξενούμενος που παραπονέθηκε για πόνο στο στήθος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας. Καλή είναι η κατάσταση των δύο παιδιών, 3 και 6 ετών, που νοσηλεύονται στο Παίδων.

Εν τω μεταξύ σήμερα στις 6 το πρωί έληξε η καραντίνα μετά από 24 ημέρες στα χωριά της Μεσοποταμίας. Ισχύουν όμως οι ειδικές ρυθμίσεις σε όλη την περιφερειακή ενότητα Καστοριάς. Η κίνηση των πολιτών επιτρέπεται από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Στη Λάρισα συνεχίζεται η καραντίνα σε δύο τμήματα του οικισμού των Ρομά στη Νέα Σμύρνη μέχρι τις 30 Απριλίου, καθώς υπήρξε ακόμη ένα κρούσμα. Από το Σάββατο θα λειτουργήσουν σε όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας οι λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, 55 είναι τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο και το σύνολο ανέρχεται πλέον στα 2.463. Πενήντα δύο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 127 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους από τη θανατηφόρο ασθένεια.

inforgraphics: Πάνος Κωνσταντόπουλος-Πέμπτη 23 Απριλίου

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ-Ανταποκρίσεις: Σμαράγδα Αγορογιάννη, Κατερίνα Μπατζάκη, Μαίρη Σκανδάλη, Κώστας Παπαδόπουλος, Λία Χριστάρα, Μαρία Σταθοπούλου, Σοφία Ζουζέλη, Βαγγέλης Μητρούσιας

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤην Τρίτη η τηλεδιάσκεψη της Super League
Επόμενο άρθροΈλενα Παπαρίζου και Ελένη Φουρέιρα ξανά στην Eurovision