Στους 132 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς άλλοι δύο άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα έχασαν τη ζωή τους από το απόγευμα του Σαββάτου 25/4 έως το πρωί της Κυριακής 26/4, ενώ 2.506 είναι τα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, προ των πυλών είναι η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων μετά από 6 εβδομάδες εφαρμογής τους, και το ακριβές σχέδιο θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός.

Ημερομηνία ορόσημο είναι η 4η Μαΐου, και η χαλάρωση θα γίνεται ανά δεκαπενθήμερο και θα διαρκέσει συνολικά περίπου 45 μέρες, πάντα με βάση την πορεία της νόσου και απαρέγκλιτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών.

Όλες οι πληροφορίες και οι ενδείξεις δείχνουν κατάργηση του SMS για τις μετακινήσεις και των περιορισμών από νομό σε νομό, άθληση και προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους, και άνοιγμα των ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας.

Για τα σχολεία, η χρονιά δεν θα παραταθεί πέρα από τις 30 Ιουνίου, και το βάρος πέφτει στην Γ΄ Λυκείου, με πιθανή επανέναρξη των μαθημάτων στις 11 Μαΐου.

Για τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η 25η Μαΐου ή η 1η Ιουνίου, μόνο όμως, στην περίπτωση που δώσουν το «πράσινο φως» οι επιστήμονες.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Aισιόδοξα μηνύματα χωρίς εφησυχασμούς (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 4 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης
Επόμενο άρθροΒόλος: Στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο διαγωνισμός για το έργο της Βαμβακουργίας