«Η κυβέρνηση έκανε μία σαφή επιλογή: Προστάτεψε την υγεία των πολιτών. Ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και στήριξε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια, δαπανήσαμε πόρους προκειμένου να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό» επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών με θέμα την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Η συζήτηση γίνεται κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής -«Ανακοινώσεις και δηλώσεις της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής». όπως εξήγησε προκάλεσε αυτή τη συζήτηση κυρίως για να συζητηθεί η πορεία της οικονομίας.

«Τους τελευταίους 2 μήνες η κυβέρνηση προστάτεψε την υγεία των Ελλήνων πολιτών. Δαπανήσαμε συνειδητά πολλούς πόρους προκειμένου καταρχάς να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό, αυτό της υγείας των πολιτών» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «Ως χώρα ξοδέψαμε πολλά χρήματα, πετύχαμε όμως στον πρώτο υγειονομικό στόχο που είχαμε θέσει. Άλλες χώρες δεν το κατάφεραν. Όλα έγιναν με σχέδιο & σύνεση, με γνώση ότι έχουμε μπροστά μας έναν πόλεμο που θα κρατήσει πολύ. Η επιτυχία στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, θα είναι διαβατήριο για την ανάταξη που θα ακολουθήσει».

Οικονομικά μέτρα

Μέχρι σήμερα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, προχωρήσαμε σε μέτρα 17,5 δισ. ευρώ, που θα φτάσουν τα 24 δισ. με τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ AMD θα μεταβεί σε μνήμες DDR5 από το 2022
Επόμενο άρθροΟ διαβήτης εκθέτει τους ασθενείς με COVID-19 σε μεγαλύτερο κίνδυνο