Στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και το σχέδιο του κρατικού μηχανισμού για την ασφαλή μετάβαση στην επόμενη φάση της άρσης των μέτρων περιορισμού στο επίκεντρο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Ανακοίνωσε ότι στις 17.00 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία – μαραθωνίου δωρητών.

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η επιστροφή στη νέα κανονικότητα μοιάζει με έξοδο από τον λαβύρινθο και πρέπει μα προσοχή να ακολουθήσουμε τον μίτο της Αριάδνης για να βγούμε ασφαλείς» τόνισε και πρόσθεσε ότι «το κλειδί για την επιτυχία θα είναι ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα, ακολουθώντας τις υποδείξεις των ειδικών».

«Οι κινητές μονάδες για τον κορονοϊό ξεκινούν σήμερα. Αργότερα θα διενεργούν και τεστ αντισωμάτων» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής είπε ότι «περισσότερες από 90.000 επιχειρήσεις συμμετέχουν και ότι «σχεδιάζεται η 2η φάση, που θα μπει σε εφαρμογή τους επόμενους 2 μήνες».

Για το μεταναστευτικό- προσφυγικό είπε ότι «αύριο ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση του ν/σ για τη βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας»

«Μπήκαμε στη γέφυρα ασφάλειας που μας πάει σε μια νέα κανονικότητα»επεσήμανε.

Για την στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου το υπουργείο Πολιτισμού και οι εμπλεκόμενοι φορείς να ετοιμάσουν σχέδιο στήριξης του Πολιτισμού.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓιατί οι όμιλοι VW και Daimler «πιέζουν» την Merkel!
Επόμενο άρθροΈλεγχοι από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ στο Γαλάτσι