Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμιος Τσάμης, αναφέρθηκε, μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον τρόπο καταγραφής των θανάτων από κορωνοϊό στην Ελλάδα, μετά και τις ανακοινώσεις του κ. Τσιόδρα:

«Σε σχέση με αυτά που συζητούνται για τον τρόπο καταγραφής των περιστατικών από covid 19 (κοροναϊό) στην χώρα μας.

Πιστεύω ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θανάτων στην χώρα μας με covid 19 ήταν καθοριστική η παρουσία της νόσου για την θανατηφόρα εξέλιξη αυτών των περιστατικών, ακόμη και σε αυτούς με υποκείμενα νοσήματα.Όποτε καλώς καταγράφηκαν ως θάνατοι από covid 19. Καλύτερα σε αυτήν την φάση να υπερεκτιμάς αυτό το πρόβλημα που μας προέκυψε, παρά να το υποεκτιμάς. Αυτό βοήθησε πολύ στην εφαρμογή αποτελεσματικότερων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος σύμφωνα με τα μοντέλα αντιμετώπισης που εφαρμόζουν οι επιδημιολόγοι..

Έξ´ άλλου οι γκρίνιες θα υπήρχαν, ίσως και περισσότερες, στην περίπτωση υπό καταγραφής του προβλήματος, ενώ συγχρόνως αυτό δεν θα ήταν και επιστημονικά ορθό, εφόσον επιστημονικά αποδεχόμαστε ότι η λοίμωξη αυτή επιδεινώνει την υγεία ανθρώπων ακόμη και με υποκείμενα νοσήματα η προκαλεί απευθείας τον θάνατο.

Τέλος έχουμε αντιληφθεί ότι μεγάλες και οργανωμένες χώρες εκ προθέσεως υπό κατέγραψαν το πρόβλημα για να μην καταγραφεί επακριβώς ο όλεθρος που έζησαν, ακόμη και για πολιτικούς λόγους. Επομένως το επίτευγμα της χώρας μας είναι ακόμη πιο μεγάλο και η επιτυχία αυτή έχει ονοματεπώνυμο και είχε επίσης ρίσκο ο τρόπος αυτός καταγραφής των περιστατικών που ακολουθήσαμε. Οφείλεται και πιστώνεται στην επιτροπή λοιμώξεων και στον κο Τσιόδρα που έπεισαν την κυβέρνηση, και την εκκλησία επίσης, να λάβουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις που έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και δεν ακολούθησαν διαφορετικές εισηγήσεις ακόμη και υπουργών και συμβούλων του πρωθυπουργού.

Το μεγάλο στοίχημα στην νέα φάση που εισήλθαμε είναι να μην χάσουμε αυτό που επιτύχαμε με μεγάλο οικονομικό,και κοινωνικό κόστος, από αμέλεια, υποεκτίμηση της σοβαρότητα της κατάστασης, εφυσηχασμό και κυρίως επηρεαζόμενοι από φωνές επικίνδυνες και ανεύθυνες που εκφέρονται για πολλούς και διαφορετικούς λόγους», αναφέρει ο κ. Τσάμης.

Προηγούμενο άρθροΑυστηρά πρόστιμα για “αυτοσχέδια πάρτι”-Ν. Χαρδαλιάς: Δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης (video)
Επόμενο άρθροΠερισσότερα από 500.000 άτομα νοσούν από Λύκο στην Ευρώπη