Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στο υπάρχων καταφύγιο αδέσποτων ζώων (σκύλων), που βρίσκεται στη θέση «Μάραθας» του ∆.∆. Γλαφυρών του Δήμου Βόλου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η µελέτη του έργου «Προσθήκη Κτιριακών Εγκαταστάσεων στο
Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του ∆ήµου Βόλου» προϋπολογισµού 300.000€
συµπεριλαµβανοµένου του Φ.Π.Α.24%, όπως συντάχθηκε από τη ∆ιεύθυνση Τεχνικών
Υπηρεσιών και η οποία αποτελεί αναπόσπαστο µέρος της παρούσας απόφασης.

Η µελέτη του έργου έχει υποβληθεί για χρηµατοδότηση στο Πρόγραµµα ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ.

Η υπάρχουσα κτιριακή εγκατάσταση αποτελείται από το κτίριο των γραφείων, εµβαδού 78,69τ.µ. και δύο µονάδες φιλοξενίας ζώων, εµβαδού 231,88τ.µ. η κάθε µία, δηλαδή 463,76τ.µ. στο σύνολο, στις οποίες λειτουργούν συνολικά 40 θέσεις ατοµικής διαµονής ζώου µε τον αντίστοιχο προαύλιο χώρο άσκησης του ζώου.

Το γήπεδο στο οποίο βρίσκεται η παραπάνω κτιριακή εγκατάσταση είναι επιφάνειας 12.970,00τ.µ. και απέχει περίπου 500µ. από τον κεντρικό δρόµο Βόλου – Γλαφυρών και περίπου 2,5χλµ. από τον οικισµό των Γλαφυρών.

Η προβλεπόµενη προσθήκη εµβαδού 231,88τ.µ. προτείνεται να γίνει σε συνέχεια της µιας εκ των δύο µονάδων, όπου θα λειτουργήσουν επιπλέον 20 ατοµικοί χώροι διαµονής µε τον αντίστοιχο αύλιο χώρο άσκησης.

Η κατασκευή θα είναι αντίστοιχη της υπάρχουσας. Συγκεκριµένα, ο φέροντας οργανισµός θα είναι οπλισµένου σκυροδέµατος και η τοιχοποιία πλήρωσης θα γίνει µε οπτόπλινθους, οι οποίοι θα επιχρισθούν και θα χρωµατιστούν, ενώ οι χώροι διαµονής και άσκησης των ζώων θα διαχωρίζονται µε µεταλλικό πλέγµα.

Τα δάπεδα θα είναι σκυροδέµατος ελαφρά οπλισµένου µε επίστρωση τσιµεντοκονίας. Η στέγη θα είναι µεταλλικής κατασκευής µε επικάλυψη κεραµιδιών, ενώ και τα κουφώµατα θα είναι µεταλλικά.

Επιπρόσθετα θα κατασκευαστούν νέα σηπτική δεξαµενή οπλισµένου σκυροδέµατος και νέα
απορροφητική δεξαµενή από τσιµεντόλιθους, λόγω ανεπάρκειας του υπάρχοντος συστήµατος να καλύψει τα νέα επαυξηµένα φορτία, ενώ θα αντικατασταθεί και ο γενικός ηλεκτρολογικός πίνακας, για αντίστοιχο λόγο.

Προηγούμενο άρθροΤον Οκτώβριο τα αποτελέσματα για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Επόμενο άρθροΑνεξέλεγκτος πόλεμος χούλιγκαν