Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 90ού Δημοτικού Θεσσαλονίκης έξω από το χώρο του σχολείου, στη συμβολή των οδών Μπότσαρη με Μακεδονίας.

Οι γονείς διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για τις ακατάλληλες τουαλέτες, την έλλειψη ασφάλειας και  για την τοποθέτηση 5 kibo στο χώρο του σχολείου για την εγκατάσταση νηπίων και προνηπίων, με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά ο ελεύθερος αύλειος χώρος.

Σε σχετική ανακοίνωσή που απέστειλαν στα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Έχουν περάσει 15 ημέρες από την τελευταία επικοινωνία του Συλλόγου Γονέων μας με τους ιθύνοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα προβλήματα του σχολείου μας, με βασικότερα τις ακατάλληλες τουαλέτες, την έλλειψη ασφάλειας και κατάλληλου αύλειου χώρου και την τοποθέτηση 5 kibo στο χώρο του σχολείου για την εγκατάσταση νηπίων και προνηπίων.

  • Δόθηκαν πολλές προφορικές υποσχέσεις αλλά δεν υπήρξε καμία γραπτή και έμπρακτη δέσμευση από τη μεριά του Δήμου. Μας είπαν ότι ίσως να μην μπουν τελικά τα kibo στο σχολείο μας αλλά δεν δεσμεύονται ότι δεν θα μπουν.
  • Μας είπαν από πέρυσι τον Οκτώβριο ότι θα ανακατασκευάσουν τις τουαλέτες και θα συντηρήσουν τον αύλειο χώρο, αλλά αυτό όταν θα μπουν υπογραφές για την υλοποίηση ενός προγράμματος που αφορά κι άλλα σχολεία. Και η υπόσχεση αυτή καλά κρατεί ένα χρόνο τώρα.
  • Τα παιδιά μας συνεχίζουν, εν μέσω κορονοϊού, να υφίστανται την ολιγωρία του Δήμου, να πηγαίνουν στο σχολείο και να αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες από φόβο και ανασφάλεια, με ότι συνέπεια έχει αυτό στην υγεία τους!!

Οι γονείς επισημαίνουν ότι ο λόγος της σημερινής κινητοποίησης είναι, αφενός, να ενημερώσουν τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους κι αφετέρου να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι του Δήμου προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, τονίζοντας ότι “η Υγεία και η Ασφάλεια των παιδιών μας Δεν Διαπραγματεύονται.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝεκρός ο επονομαζόμενος “Απάτσι”
Επόμενο άρθροΚανένα σχολείο σε κατάληψη στον Βόλο