Η προστιθέμενη αξία της επένδυσης της Microsoft αναμένεται να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας πως πρόκειται για μια επένδυση που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

Όπως επεσήμανε ο Στέλιος Πέτσας, η υλοποίησή της θα βελτιώσει περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα για τη χώρα μας ως κομβικό προορισμό άμεσων ξένων επενδύσεων.

Παράλληλα, συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας, ενισχύει την παραγωγικότητά της και στον βαθμό που αναμένεται να οδηγήσει σε χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα εκπαιδεύσει περίπου 100.000ς εργαζόμενους στις νέες τεχνολογίες τα επόμενα χρόνια, δίνει σήμα αναστροφής του brain drain, πρόσθεσε.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Πέτσας, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου έχουν εγκριθεί από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή, 14 στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους σχεδόν 1,794 δισ. ευρώ, ενώ έχουν λάβει θετική γνωμοδότηση και αναμένεται η έγκρισή τους, άλλες 3 νέες στρατηγικές επενδύσεις συνολικής αξίας 1,6 δισ. ευρώ. Δηλαδή συνολικά περίπου 3,4 δισ. ευρώ, που μαζί με τα εκδοθέντα Προεδρικά Διατάγματα για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) και τις εκδοθείσες άδειες δόμησης και εγκατάστασης, συνιστούν ένα συνολικό ύψος στρατηγικών επενδύσεων που αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ.

Οι 14 + 3 στρατηγικές επενδύσεις αποτελούν ένα υποσύνολο 43 επενδυτικών σχεδίων συνολικής αξίας 13,4 δισ. ευρώ και αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση, παρά τις εξωγενείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει, συνεχίζει αταλάντευτη και με εντατικούς ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις με έναν σκοπό: να κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οικοδομώντας πάνω στην εμπιστοσύνη -το άυλο αυτό εθνικό κεφάλαιο, που είναι τόσο σημαντικό για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας- δημιουργούμε δουλειές και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα στα παιδιά
Επόμενο άρθροΑισθητήρες στον Ληθαίο προειδοποιούν σε περίπτωση υπερχείλισης (video)