Τη δυνατότητα εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όσων εισακτέων δεν προέβησαν ήδη σε ηλεκτρονική εγγραφή για σοβαρούς λόγους ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σε περίπτωση που δεν έχει καταστεί δυνατή η εμπρόθεσμη ηλεκτρονική εγγραφή εισακτέου λόγω ανωτέρας βίας, σοβαρής ασθένειας, μη κατοχής ΑΜΚΑ ή αριθμού κινητού τηλεφώνου, στράτευσης, απουσίας στο εξωτερικό, θεομηνίας κτλ, είναι δυνατή η εγγραφή μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, μετά από αίτηση του εισακτέου, στην οποία εκτίθενται οι λόγοι της καθυστέρησης.

Η διαδικασία της εγγραφής μπορεί να πραγματοποιηθεί με υποβολή της αίτησης απευθείας προς τη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής, είτε με φυσική παρουσία, είτε με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων (όπως, πχ, υποβολή της αίτησης μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ειδικά σχεδιασμένης πλατφόρμας), είτε με ταχυδρομική αποστολή.

Σε κάθε περίπτωση, κατά τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ή ταχυδρομικής αποστολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής απαιτείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του επιτυχόντος (εκδίδεται μέσω του ιστοτόπου www.gov.gr) ή φέρει φυσική υπογραφή (με βεβαίωση του γνησίου υπογραφής) και στην οποία θα δηλώνει ότι όλα τα στοιχεία και τυχόν δικαιολογητικά που υποβάλλει είναι ακριβή και αληθή.

Η διαδικασία για την εκπρόθεσμη αίτηση εγγραφής μπορεί να υποβληθεί εντός της αποκλειστικής προθεσμίας 45 ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

Η ολοκλήρωση ή μη της εγγραφής, θα γίνεται με αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Τμήματος ή της Σχολής.

Όσον αφορά στους επιτυχόντες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε άλλο πρόγραμμα σπουδών, απαιτείται η ολοκλήρωση της διαγραφής τους από το εν λόγω Τμήμα ή Σχολή.

Στην εξαιρετική περίπτωση κατά την οποία ο επιτυχών δεν επιθυμεί τελικά την ολοκλήρωση της εγγραφής του στο νέο Τμήμα ή Σχολή επιτυχίας, μπορεί πριν την έκδοση των βεβαιώσεων διαγραφής, να υποβάλει αίτηση -υπεύθυνη δήλωση ανάκλησης της διαγραφής του προς τη Γραμματεία του Τμήματος ή Σχολής, στην οποία είχε ήδη αιτηθεί ηλεκτρονικά τη διαγραφή του.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦιλική αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης
Επόμενο άρθροΚαινοτόμο σύστημα του ΑΠΘ: Φρέσκο πόσιμο νερό από ούρα στη Σελήνη και τον Άρη