Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε χθες το απόγευμα μαθητής του Λυκείου Λευκίμμης, ο οποίος παρουσίασε ήπια συμπτώματα την περασμένη εβδομάδα και υποβλήθηκε σε τεστ σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Να σημειωθεί ότι το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ σήμερα έγινε απολύμανση των αιθουσών και του αύλειου χώρου και αναμένονται επίσημες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το κλείσιμο του σχολείου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, Πέτρος Αγγελόπουλος, επισήμανε ότι το σχολείο είναι πιθανό να κλείσει για δέκα ημέρες, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση για τις στενές επαφές του μαθητή.

https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2020/10/2020-10-09-ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ.mp3

Ωστόσο, το Γυμνάσιο – Λύκειο Λευκίμμης είναι σήμερα κλειστό προκειμένου να γίνει η απολύμανση των χώρων, ενώ η κατάληψη έχει λήξει. Στην περιοχή βρίσκονται κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργήσουν τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν εντοπιστεί οι στενές επαφές του μαθητή, ενώ θετικός είναι και ο πατέρας του.

https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2020/10/2020-10-09-ΒΛΑΣΣΗΣ.mp3

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Γιώργο Σαγιά, ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Κώστας Λέσσης, έχει ήδη συγκαλέσει σύσκεψη φορέων και των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί, προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα σε επίπεδο Δήμου ώστε να αποφευχθεί εξάπλωση της επιδημίας.

https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2020/10/2020-10-09-ΣΑΓΙΑΣ.mp3

 

ρεπορτάζ: Μαρίνα Μοσχάτ, Μαρία Παγκράτη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚέρκυρα: Ποδοσφαιριστές βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα για τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας