Σε ειδικά ψυγεία υψηλής τεχνολογίας και με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας θα φτάσει στη χώρα μας η πρώτη δόση των εμβολίων της Pfizer. Οι ασκήσεις προσομοίωσης ξεκίνησαν, ενώ ο οργανωμένος εμβολιασμός του πληθυσμού αναμένεται στις αρχές Ιανουαρίου.

Οι ασκήσεις προσομοίωσης στα εμβολιαστικά κέντρα άρχισαν, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα μόλις φθάσει το πολυπόθητο εμβόλιο. Στην Αχαΐα οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν σε 24 κέντρα.

«Θα κλείνονται ραντεβού είτε μέσω sms, είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας. Θα χρησιμοποιηθεί και η άυλη συνταγογράφηση», ανέφερε ο Γιάννης Καρβέλης, διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Για τους οίκους ευγηρίας, τα ιδρύματα που φιλοξενούν άτομα με κινητικές δυσκολίες καθώς και για τις φυλακές, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει άμεσα από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Η ζωή μετά το εμβόλιο

Με ανυπομονησία περιμένει ο κόσμος το εμβόλιο για τον κορονοϊό προκειμένου να επιστρέψει στην καθημερινότητα όπως την ήξερε πριν από την πανδημία.

Αν και η αντίστροφη μέτρηση για την χορήγηση των εμβολίων έχει αρχίσει. Πόσο εύκολο είναι να επιστρέψει η ζωή μας στην προ Covid κατάσταση;

«Δεν θα βγούμε απευθείας στην πραγματικότητα έτσι όπως την είχαμε στο μυαλό μας» είπε η Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, διδάκτορ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τόνισε ότι «θα χρειαστούμε χρόνο και προφανώς έχει πολύ μεγάλη σημασία να είμαστε συνεπείς και να ακολουθήσουμε ακριβώς τις οδηγίες της ιατρικής κοινότητας».

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν είναι οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες και μεγάλης ηλικίας άτομα και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.

Τεστ κορονοϊού – Πόσο κοστίζουν

Το μέγιστο που θα πληρώνει κάποιος για τον μοριακό έλεγχο είναι από 40 έως 60 ευρώ και για το rapid τεστ από 10 έως 20 ευρώ. Δηλαδή έως 20 ευρώ θα κοστίζουν οι ιατρικές υπηρεσίες για τον μοριακό έλεγχο και έως 10 ευρώ για το rapid τεστ.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Απαιτούμε να ληφθεί σοβαρά υπ’όψιν η ένσταση της ΚΑΕ»
Επόμενο άρθρο«Ο Μέσι δεν αποφασίζει με βάση τα χρήματα»