Για σταθεροποίηση των πιο σκληρών δεικτών της πανδημίας δηλαδή των διασωληνώσεων και των θανάτων την εβδομάδα που πέρασε έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Επίσης μίλησε για μείωση των κρουσμάτων ανά ημέρα και τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στα 1.500 ανά μέρα. Σε ό,τι αφορά εισαγωγές είπε ότι διαμορφώνονται περίπου στις 320 ενώ πριν από δυο βδομάδες ήταν 450. Εκανε γνωστό ότι υπάρχουν σχετικά λιγότερα κρούσματα στους άνω των 65. Αν συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό θα έχουμε 300 διασωληνώσεις την ημέρα εφόσον βέβαια έχουμε χαμηλά κρούσματα.

Ολα αυτά μας δείχνουν ότι οι κόποι μας είχαν αποτέλεσμα είπε η κ. Παπαευαγγέλου προσθέτοντας ότι μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν.

Πρόσθεσε ότι δυο είναι οι λόγοι που μας προβληματίζουν : η ιδιαίτερα ψηλή πληρότητα στις ΜΕΘ και ο μεγάλος αριθμός ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια.

Τόνισε ότι μια ευρεία άρση των μέτρων θα είχε δυσβάσταχτο κόστος σε ανθρώπινες ζωές  και ζήτησε όλοι να κάνουν λίγο υπομονή ακόμα γιατί, όπως είπε, τα εμβόλια έρχονται.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜία δεσμευτική προσφορά για την Εγνατία Οδό
Επόμενο άρθροΟ Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ προσφέρει το κλειστό της Πυλαίας ως εμβολιαστικό κέντρο