Επί ποδός πολέμου βρίσκεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ειδικά στις περιοχές που έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων. Σύσκεψη με το Μ. Χρυσοχοΐδη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Κοζάνη. Παρεμβάσεις εξελίσσονται και στη Δυτική Αττική, όπου η συσσώρευση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων, όπως και στην Εορδαία, βρίσκεται στο επίκεντρο της λήψης και εφαρμογής μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο Αργύρης Οικονόμου Δήμαρχος Ελευσίνας, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως: «θεωρήσαμε ως πιθανές εστίες μετάδοσης είτε το μεγάλο αριθμό των εγκαταστάσεων που υπάρχουν στην περιοχή, είτε το λιμάνι που είναι θαλάσσια είσοδος της χώρας.

Στο Δήμο μας δεν υπάρχουν ειδικές κοινότητες πληθυσμού, από αυτές που με κάποιο τρόπο δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα επιτήρησης.

Είχαμε το Νοέμβριο 660 τεστ με 6 κρούσματα και το Δεκέμβριο στις 13.12 680 τεστ με 16 κρούσματα, ενώ σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο και έχει ζητηθεί να υπάρξει ενημέρωση από τους επικεφαλής της διαχείρισης της συγκεκριμένης κρίσης, διότι η περιοχή έχει μία ιδιαίτερη δυναμική, είναι το βιομηχανικό κέντρο της Αττικής και της χώρας.

Οι μετακινήσεις είναι αδιάλειπτες μεταφέροντας είτε με ΙΧ, είτε με ΜΜΕ χιλιάδες εργαζόμενους, γι αυτό είχαμε προτείνει υποχρεωτικό έλεγχο σε όλες τις επιχειρήσεις είτε από τον ΕΟΔΥ, είτε από τους ιδιοκτήτες.

Έχει ξεκινήσει και υπάρχει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ ενώ κάποιες επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει από μόνες τους να κάνουν τα τεστ, ενώ έχουμε και τη συνδρομή της αστυνομίας με περιπολίες και ελέγχους.

Έχουμε ένα καίριο ερώτημα πως μία πόλη που δεν μπορεί να απομονωθεί γιατί είναι βιομηχανική περιοχή,  πως τέθηκε σε λοκντάουν, περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για να το επικοινωνήσουμε και στην τοπική κοινωνία που βρίσκεται σε μία δυσκολία και πρέπει να πειστεί για την αναγκαιότητα για να συμμορφωθεί απόλυτα. Η μετακίνηση του εργατικού δυναμικού στις επιχειρήσεις της περιοχής είναι αδιάλειπτη».

Aκολούθως ο Γρ. Σταμούλης Δήμαρχος Μεγαρέων, είπε ότι: «Ο Δήμος μας δεν είναι σε αυτούς που εφαρμόζονται τα σκληρά μέτρα, αλλά το καμπανάκι χτύπησε από την προηγούμενη Παρασκευή στη σύσκεψη που κάναμε με τον κ. Χαρδαλιά, τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Αρκουμανέα, όπου τέθηκαν υπόψιν τα στοιχεία για τα κρούσματα. Την Τετάρτη σε σύσκεψη με τον κ. Χρυσοχοΐδη καταλάβαμε ότι Μάνδρα, Ελευσίνα και Ασπρόπυργος λόγω των εργοστασίων, αντιμετωπίζουν πρόβλημα, εμείς είχαμε πτωτική τάση κρουσμάτων, αλλά όταν η «γειτονιά» φλέγεται δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, γιατί ο κορονοϊός δεν γνωρίζει σύνορα. Θα ξεκινήσουμε νέο κύκλο με τεστ».

Ο Γρ. Τσουμάρης αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, τόνισε πως: «Υπάρχει μια δυναμική άνοδος των κρουσμάτων και σε αυτό δεν μπορούμε να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους λοιμωξιολόγους και τον ΕΟΔΥ, αλλά δεν αρκεί αν δεν καταλάβει ο κόσμος ότι πρέπει να συμμορφωθεί».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ανέφερε ότι: «Κατά τη διάρκεια του διμήνου δεν υπήρχε όλη αυτή η ένταση που υπάρχει αυτές τις ημέρες.

Όπως αναφέραμε στον κ. Χρυσοχοΐδη οι ιχνηλατίσεις δεν βρίσκονται στο σημείο που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα είτε από ανευθυνότητα, είτε από άγνοια να συνεχίζει να βγαίνει έξω και να παραμένει φορέας και να συνεχίσει να μολύνει το οικογενειακό, φιλικό, εργασιακό του περιβάλλον.

Επισημάναμε ότι στα μεγάλα εργοτάξια που υπάρχουν στην περιοχή να γίνονται προληπτικά test ώστε εκεί που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος να μην υπάρχει μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων.
Ζητήσαμε ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να γίνονται πιο εκτεταμένοι έλεγχοι. Εμείς απολυμάναμε χώρους, διασφαλίσαμε θερμομετρήσεις και rapid test σε υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και σε διερχόμενους, ενισχύσαμε τις κοινωνικές μας υπηρεσίες. Μεγάλη μερίδα πολιτών έχει συμμορφωθεί και τηρεί τα μέτρα, αλλά υπάρχουν και κάποιο είτε από άγνοια είτε από άλλη σκέψη δεν πειθαρχούν. Όμως δεν μπορεί να ανοίγουμε τις λαϊκές αγορές στο 100%, αλλά και ενώ απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, να επιτρέπεται η μετακίνηση παραγωγών από νομό σε νομό, γιατί έτσι το κράτος αλληλοαναιρείται».

Πηγή: EΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈγκαιρα η καταβολή του στις 21 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροΣτην Βουλή η ρύθμιση «σκούπα» με 120 δόσεις για όλα τα χρέη προς ΟΤΑ