Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, 18:21

Σωστά μέτρησε το γκολ του Εμβιλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Βόλο, το οποίο χάρισε το τρίποντο (2-1) στους Πειραιώτες, σύμφωνα με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ο Άγγλος αρχιδιατητής στην καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων της αγωνιστικής τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι ο Χασάν είναι σε θέση οφσάιντ, «όταν γίνεται το σουτ ο τερματοφύλακας είναι εκτός θέσης και ενώ έχει καθαρή οπτική επαφή με την μπάλα δεν είναι σε θέση να τη σώσει από το να εισέλθει στο τέρμα».

Αναλυτικά ο Κλάτενμπεργκ επισημαίνει για τη συγκεριμένη φάση ότι:

«Ο διαιτητής έπειτα από σύσκεψη με τον βοηθό καταλόγισε έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα για παράβαση offside θεωρώντας ότι ένας επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής επηρέαζε τον τερματοφύλακα σε φάση που σημειώθηκε τέρμα.

Ο VAR αφού εξέτασε αρκετές γωνίες λήψης συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός του αγωνιστικού χώρου έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση του και καταλόγισε γκολ.

Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για κανονικό γκολ. Τη στιγμή του σουτ προς το τέρμα, ο επιτιθέμενος παίκτης βρίσκονταν σε θέση offside αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί παράβαση offside αν δεν αγγίξει την μπάλα, μπλοκάρει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ή ξεκάθαρα επηρεάζει την ικανότητα του τερματοφύλακα να παίξει τη μπάλα.

Όταν γίνεται το σουτ ο τερματοφύλακας είναι εκτός θέσης και ενώ έχει καθαρή οπτική επαφή με την μπάλα δεν είναι σε θέση να τη σώσει από το να εισέλθει στο τέρμα. Συνεπώς καθώς ο επιτιθέμενος δεν άγγιξε την μπάλα το γκολ πρέπει να κατακυρωθεί».

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, 18:33

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤέλος από την ΑΕΛ ο Τρούγιτς
Επόμενο άρθροΝΔ: Καταδικάζει ο κ. Τσίπρας τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα ή συμφωνεί μαζί του;