O εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς για το νομαρχιακό τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ,πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης,6 Μα’ί’ου,με συγκέντρωση που έγινε στην Πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου και κατάθεση στεφάνων στον χώρο μπροστά στα ΕΛΤΑ,στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Αγίου Νικολάου, όπου δολοφονήθηκε από πυρά αστυνομικών, ο εργάτης Νίκος Μπούρματζης, σε κινητοποίηση εργατών, τον Ιούνιο του 1936.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, συλλογικότητες και εκπρόσωποι Πρωτοβάθμιων Σωματείων του δημοσίου τομέα.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης τόνισε ότι ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γιατί μπροστά μας, έχουμε ένα νομοσχέδιο,με το οποίο  ανατρέπονται κατακτήσεις εργαζομένων.
Για το θέμα της συσπείρωσης και του μαζικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι, πρέπει να αντιληφθούν όλοι,πως, ο κόσμος της εργασίας, έχει αλλάξει. Έχουμε μισθωτούς, εργαζόμενους, εργαζόμενους με τηλεργασία, ημιαπασχολούμενους, ανέργους, μετανάστες, έναν κόσμο με διαφορετικά συμφέροντα και εάν δεν αντιληφθούν όλοι, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικοί φορείς, ότι όλο αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον εκπροσωπήσουν ενωμένοι,το παιχνίδι θα χαθεί.

Ο Ματθαίος Δραμητινός, συντονιστής της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι εν μέσω πανδημίας, επιχειρείται να καταστρατηγηθούν δικαιώματα χρόνων για τους εργαζόμενους όπως είναι το 8ωρο εργασίας.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πρώην υφυπουργός, τόνισε ότι, κάθε βήμα που κάνει αυτή η κυβέρνηση φαίνεται ότι στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στους εργαζόμενους.

Προηγούμενο άρθροTo Λαϊκό Λαχείο μοίρασε 1.171.270 ευρώ τον Απρίλιo
Επόμενο άρθροΣυμφωνία της ΔΟΕ με Pfizer Inc και BioNTech για την παροχή δωρεάν εμβολίων