Τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην υλοποίηση του προγράμματος επιχορήγησης 8500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών για την απασχόληση συνολικά δώδεκα (12) ατόμων, καλείται να εγκρίνει στην αυριανή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η απασχόληση θα αποβεί προς όφελος μιας μεγάλης ομάδας συμπολιτών που βρίσκονται πλησίον της ολοκλήρωσης του εργασιακού τους βίου και επιδιώκουν την απασχόλησή τους προκειμένου να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους, παράλληλα δε, θα είναι μία σημαντική βοήθεια στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Οι 12 θέσεις κατανέμονται ως εξής ανά κατηγορία, ειδικότητα και ανά υπηρεσία:

Δικαιούχοι, ωφελούμενοι και προϋποθέσεις συμμετοχής

1. Δικαιούχοι:

α) κάθε είδους Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.)

β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα, όπως αυτός επαναοριοθετήθηκε με βάση το άρθρο 51 του Ν. 1892/1990 (Α’ 101), που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

γ) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του Ν. 3852/2010, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

2. Ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι είναι άτομα ηλικίας 55 έως 67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών…

Επισημαίνεται ότι οι μακροχρόνια άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), σύμφωνα με όσα ορίσει η Δημόσια Πρόσκληση. Ως αρμόδια Υπηρεσία ορίζεται η υπηρεσία (ΚΠΑ2) έκδοσης της εγκριτικής απόφασης.

 

Ποσό και συνολική διάρκεια του προγράμματος

1. Ποσό επιχορήγησης.

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Η επιχορήγηση υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης τόσο για τους μισθωτούς όσο και τους ημερομισθίους, το ανώτερο, μέχρι είκοσι πέντε (25) ημέρες ασφάλισης.

Για κάθε ημέρα απασχόλησης λιγότερη των 25 ημερών το ανωτέρω μηνιαίο ποσό επιχορήγησης, μειώνεται κατά 1/25, όπως διαμορφώνεται κάθε φορά.

Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος συμπεριλαμβάνονται οι συνολικές ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη.

Οι αποδοχές και η ασφάλιση των επιχορηγουμένων καθορίζονται από την κείμενη εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.

Είναι δυνατόν επιχορηγούμενος να πραγματοποιήσει κάτω των 25 ημερομισθίων στην περίπτωση που ο λόγος απουσίας αφορά στο πρόσωπο του εργαζόμενου, επιχορηγούμενου και μη.

2. Διάρκεια προγράμματος

Για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, η διάρκεια της επιχορήγησης/ προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα (12), ύστερα από αίτηση που θα υποβάλλει ο δικαιούχος εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη του αρχικού 12μηνου απασχόλησης.

Προηγούμενο άρθροΣτην τελική ευθεία για το e-διαζύγιο
Επόμενο άρθροΑποχωρεί από την Μπαρτσελόνα ο Κούμαν