Την ανατροπή σεναρίου για επαύξηση της δυσκολίας στην άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου με συμβάν πυρκαγιάς σε όχημα στο πάρκινγκ Φιλελλήνων, αποφάσισε στη διάρκεια της άσκησης ο Διοικητής της ΠΥ Βόλου, Αντιπύραρχος κ. Ευαγ. Λιακόπουλος, θέλοντας να εκτιμήσει τις αντιδράσεις του προσωπικού του σε έκτακτο γεγονός.

Πρόκειται για την πρώτη άσκηση της ΠΥ στον πολυόροφο σταθμό οχημάτων του Δήμου Βόλου και όπως ανέφερε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας πύραρχος Γιώργος Βλόντζος, εκτός από την εξοικείωση του προσωπικού με τον χώρο, στόχος της άσκησης ήταν να αξιολογηθεί η ανταπόκριση των πυροσβεστών στις απαιτήσεις της άσκησης, η συνεργασία με άλλους φορείς κ.α.

Σύμφωνα με την άσκηση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου έλαβε τηλεφωνική ειδοποίηση για φωτιά σε σταθμευμένο όχημα με κινητήρα αερίου στο τρίτο υπόγειο του σταθμού. Στον οδηγό του οχήματος οι πυροβέστες διέθεσαν άμεσα συσκευή οξυγόνου και με φορίο τον μετέφεραν στην είσοδο του πάρκινγκ για παραλαβή από το ΕΚΑΒ.

Παράλληλα στον πέμπτο υπέργειο όροφο, άτομο αντιμετώπιζε αναπνευσττικά προβλήματα καθώς και προσανατολισμού, λόγω του καπνού. Στο σημείο είχε σπεύσει και κλιμακοφόρο όχημα της ΠΥ Βόλου, το οποίο κατά την ανάπτυξη της κλίμακας ώστε να προσεγγιστεί το άτομο από την εξωτερική πλευρά του σταθμού, εμφάνισε πρόβλημα.

Αυτή η ανατροπή σεναρίου στο πεδίο της άσκησης, έγινε με εντολή του κ. Λιακόπουλου ώστε να πυροσβέστες να εγκαταλείψουν την προσέγγιση του περιστατικού με το κλιμακοφόρο και να το προσεγγίσουν τελικά από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου.

Οι κ.κ. Βλόντζος και Λιακόπουλος, τόνισαν πως οι ασκήσεις αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για την ετοιμότητα και επάρκεια του προσωπικού να ανταποκριθεί σε διάφορα συμβάντα και θα συνεχιστούν.

Προηγούμενο άρθροΤρεις ακόμη “αιφνίδιοι” θάνατοι στον Βόλο
Επόμενο άρθροΠιθανό να συνδέονται προβλήματα στύσης-έδειξε αμερικανική έρευνα