Στα ιδιαίτερα μαθήματα για την εκπαίδευση των παιδιών τους, στράφηκαν αρκετοί γονείς στον Βόλο εξαιτίας του φόβου της διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με εκπροσώπους φροντιστηρίων της πόλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών φροντιστών Μαγνησίας, κ. Κωνσταντίνο Νάνο, παρατηρείται μείωση της τάξεως 15-20% των μαθητών από την πρώτη περίοδο της πανδημίας λόγω του φόβου της διασποράς του κορωνοϊού. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, το περιβάλλον στα φροντιστήρια είναι ασφαλές καθώς στην πλειονότητά τους οι εκπαιδευτικοί είναι εμβολιασμένοι, όπως, επίσης, και μεγάλο ποσοστό των μαθητών. “Τα φροντιστήρια έχουν εξοπλιστεί με μονοθέσια θρανία, απολυμαίνονται και έχουν νοικιάσει μεγαλύτερους χώρους για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Μάλιστα, όταν κάποιο παιδί έχει κάποιο σύμπτωμα ή έχει έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα, του λέμε να μείνει στο σπίτι και κάνουμε τα μαθήματα διαδικτυακά προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία όλων” σημειώνει ο εκπαιδευτικός.

Ο κ. Νάνος επισημαίνει πως οι τιμές των φροντιστηρίων έχουν πέσει κατά 20% λόγω των οικονομικών δεδομένων που έχει επιφέρει η πανδημία στα ελληνικά νοικοκυριά ενώ, επίσης, κάνουν και ευκολίες πληρωμής ακόμα και σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις. “Το ιδιαίτερο είναι πιο ακριβό σε σχέση με το κόστος του φροντιστηρίου. Υπάρχουν και ιδιαίτερα με πολύ χαμηλές τιμές αλλά αρκετές φορές χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα στην εκπαίδευση που παρέχεται στα παιδιά” δηλώνει ο κ. Νάνος.

Η πρόεδρος του συλλόγου φροντιστηρίων ξένων γλωσσών Μαγνησίας, κ. Μελίνα Κωτσάκη, από τη μεριά της υπογραμμίζει πως πολλά πράγματα έχουν επηρεαστεί στο χώρο της εκπαίδευσης εξαιτίας της πανδημίας. “Οι γονείς προσπαθούν να βρουν πιο οικονομικές λύσεις για τα παιδιά τους με ιδιαίτερα σε πολύ χαμηλές τιμές. Δεν έχει να κάνει με το φόβο της διασποράς του κορωνοϊού παρά μόνο με την “τσέπη”. Αν φοβούνται να φέρουν τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον που απολυμαίνεται με πολύ λίγα παιδιά, δεν φοβούνται τους εκπαιδευτικούς με τα ιδιαίτερα που μπαίνουν στα σπίτια τους, ενώ την ίδια στιγμή έχουν μπει σε πόσα άλλα σπίτια;” αναρωτιέται η κ. Κωτσάκη συμπεραίνοντας πως οι γονείς στρέφονται στα ιδιαίτερα ψάχνοντας οικονομικότερες λύσεις και θυσιάζοντας πολλές φορές την ποιότητα της εκπαίδευσης λόγω της οικονομικής κατάστασης. Μάλιστα, αναφέρει πως παρά τις αυξήσεις που παρατηρούνται στην ενέργεια και, επομένως, στο κόστος της φροντιστηριακής μονάδας, τα φροντιστήρια κάνουν προσφορές προκειμένου οι γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στις τάξεις των φροντιστηρίων.

“Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και τα παιδιά προσαρμοστήκαμε δύσκολα αλλά γρήγορα στη διδασκαλία μέσω της τηλεκπαίδευσης όταν χρειάζεται, αλλά η αλληλεπίδραση μέσα στην αίθουσα είναι απαραίτητη για τις ξένες γλώσσες” επισημαίνει η κ. Κωτσάκη.

Προηγούμενο άρθροΜαγνησία – Ιερέας αρνητής των εμβολίων έστελνε SMS με θεωρίες συνωμοσίας
Επόμενο άρθροΘεμιστοκλέους – Ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα – 110.000 επιπλέον ραντεβού