Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “οι αταίριαστοι” φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ήταν κάθετος σε ό, τι αφορούσε την καταγγελία του κ. Γιαννάκου για τις κλειστές ΜΕΘ. Ο Υπουργός Υγείας έχει ήδη κινηθεί κατά του κυρίου Γιαννακού, υποβάλλοντας ήδη αναφορά αξιοποίνων πράξεων, την οποία θα αναλάβει εισαγγελέας.

Διαψεύδει τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ για «VIP ασθενείς» και ότι γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τη στιγμή που ασθενείς με κορωνοϊό διασωληνώνονται σε κοινούς θαλάμους, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάσει ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτηρίζει ψευδέστατες τις αναφορές «ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγη», τονίζοντας ότι «προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς.

Προηγούμενο άρθροΤα σενάρια για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων
Επόμενο άρθροΠέτσας – Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου, τα μέτρα για τα Χριστούγεννα καιτο ΚΙΝΑΛ