Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021, 14:19

Επίσημα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια «κρέμασε» ο Σέρχιο Αγουέρο, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Καμπ Νου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Αργεντίνος «αρτίστας», έχοντας προλάβει να αγωνιστεί μόλις σε πέντε παιχνίδια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, κλήθηκε να βάλει άδοξο τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα λόγω του καρδιακού προβλήματος που παρουσίασε και δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί.

«Αυτή η συνέντευξη Τύπου είναι για να σας ανακοινώσω ότι σταματάω το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ δύσκολη απόφαση και στιγμή. Πήρα την καλύτερη απόφαση για την ζωή μου, λόγω του προβλήματος στην καρδιά. Οι γιατροί μου συνέστησαν ότι η καλύτερη επιλογή ήταν να σταματήσω να παίζω. Πριν από δέκα μέρες πήρα αυτή την απόφαση και μια εβδομάδα πριν είχα αποφασίσει να το επικοινωνήσω. Έκανα ό,τι μπορούσα για να μην συμβεί αυτό, αλλά δεν ήταν αρκετό», τόνισε ο Αργεντίνος.

Ιδιαίτερα συγκινημένος, ο Σέρχιο Αγουέρο κατά την αποχαιρετιστήρια συνέντευξης Τύπου προς τον ποδοσφαιρικό κόσμο, ξέσπασε σε κλάματα, με το πρόεδρο των Καταλανών να τον χτυπά στον ώμο.

«Είμαι περήφανος και χαρούμενος για την καριέρα μου, πάντα απολάμβανα να παίζω ποδόσφαιρο από την πρώτη στιγμή που ακούμπησα μπάλα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έφτανα εδώ και θα έπαιζα στην Ευρώπη. Ευχαριστώ την Ατλέτικο Μαδρίτης που με είδε και με πήρε σε πολύ νεαρή ηλικία. Και τη Μάντσεστερ Σίτι. Ξέρετε πως νιώθω για τη Σίτι, πόσο ευγνώμων είμαι. Και όλους στη Μπαρτσελόνα, που μου φέρθηκαν άψογα. 

Και φυσικά ευχαριστώ την εθνική ομάδα της Αργεντινής, την πιο μεγάλη αγάπη μου. Ευχαριστώ όλους όσοι ήρθαν και είναι δίπλα μου σήμερα. Ευχαριστώ όλους όσοι δούλεψαν μαζί μου, τους συμπαίκτες μου».

Ο Αργεντινός, που έγραψε ιστορία στα γήπεδα της Ευρώπης, μιλούσε με κλάματα σε όλη την διάρκεια της τοποθέτησής του, ενώ λίγο μετά απέφυγε να δει το βίντεο που ετοίμασε η Μπαρτσελόνα ως αφιέρωμα στην σπουδαία καριέρα του. 

«Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να μεγαλώσω, να γίνω καλύτερος. Φεύγω περήφανος. Με περιμένει μια άλλη ζωή. Ξέρω ότι με περιμένουν άνθρωποι που με αγαπούν. Θα θυμάμαι για πάντα τις ευχάριστες, τις υπέροχες στιγμές», σημείωσε επίσης ο Αγουέρο, που πλέον ετοιμάζεται, απότομα και χωρίς να το θέλει, για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής του.

Για το πως αισθάνθηκε όταν άρχισε να συνειδητοποιεί ότι πρέπει να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, απάντησε: «Αισθάνομαι καλά τώρα με την απόφασή μου. Προφανώς οι πρώτες εβδομάδες ήταν δύσκολες μετά το συμβάν και την ενημέρωση. Όταν έκανα τα πρώτα τεστ στην κλινική, ενημερώθηκα ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να παίζω. Δεν ήταν εύκολο όλο αυτό.

Ένας τοπ γιατρός μου το ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω. Ήταν ξεκάθαρος. Ένας ποδοσφαιριστής πάντοτε θέλει να κερδίζει περισσότερα, όμως είμαι χαρούμενος με όσα κατάφερα. Θα ήθελα να έχω πετύχει περισσότερα, όμως έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και είμαι καλά με αυτό. Στο τέλος της ημέρας μετράει η ομάδα κι όχι τι πετυχαίνει ο καθένας ξεχωριστά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αργεντινός στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη παρουσίασε καρδιακή αρρυθμία σε παιχνίδι με την Αλαβές και αυτό ήταν το σημάδι για το τέλος της καριέρας του. Δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο.

 



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτάθης Παναγιωτόπουλος – Μετά τον σάλο ακόμη μία εταιρία διακόπτει συνεργασία
Επόμενο άρθροΛέσβος – Υδροστρόβιλος σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια στο Πλωμάρι