Θύμα απάτης έπεσε μια 60χρονη Αγγλίδα, που όρισε πληρεξούσιο μια 50χρονη μεσίτρια,η οποία θα επέβλεπε τις εργασίες ανακαίνισης, συγκροτήματος διαμερισμάτων που αγόρασε για να τα νοικιάζει,ώστε το καλοκαίρι να είναι έτοιμα. Όπως διαπιστώθηκε, η μεσίτρια της έφαγε 45.000 €, με αποτέλεσμα η 60χρονη να καταθέσει μήνυση σε βάρος της και η Εισαγγελία να ζητήσει προκαταρκτική έρευνα.
Η μεσίτρια, επικοινωνούσε με την 60χρονη που βρισκόταν στη Σουηδία και επί 6 μήνες της ζητούσε χρήματα για τον εργολάβο που θα άλλαζε κουφώματα, θα τα σοβάτιζε και θα τα ελαιοχρωμάτιζε. Συνολικά, πλήρωσε 45.000 €, αλλά όταν πήγε στο νησί το περασμένο καλοκαίρι, διαπίστωσε ότι δεν είχε γίνει καμία εργασία.
Τότε η αλλοδαπή ζήτησε από τη μεσίτρια να της δώσει πίσω τις 45.000 € και να λήξει η συνεργασία τους. Η μεσίτρια της είπε ότι δεν είχε τα χρήματα, τα οποία ξόδεψε για άλλες υποχρεώσεις και όχι για τις εργασίες που υποτίθεται ότι θα έκανε.
Ετσι,η 60χρονη κατέθεσε μήνυση κατά της μεσίτριας κατηγορώντας την για απάτη.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους. Η μεσίτρια στην κατάθεσή της, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για μια διαφορά αστικής φύσεως, αναφέροντας πως δεν υπήρχε χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών, βάσει της συμφωνίας που είχε με την 60χρονη.
Παράλληλα φέρεται να δήλωσε πως ήθελε περισσότερο χρόνο για να τελειώσει τη δουλειά και πως δεν είχε στην κατοχή της εκείνη την περίοδο τις 45.000 €.Με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης η 50χρονη παραπέμπεται να δικαστεί με την κατηγορία της απάτης, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Προηγούμενο άρθροΑρκάς – Καλημέρα με την Ασημίνα – Αγόρασε καινούριο φόρεμα
Επόμενο άρθροΣέρρες – Απειλεί να χωρίσει τον σύζυγό της επειδή… εμβολίασε τον γιο τους