Στη Μαγνησία καταγράφηκαν οι δύο πρώτες μεταμοσχεύσεις νεφρών για το 2022 από πτωματικούς δότες. Όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Γιαννάκος, την Παρασκευή 25 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού σε 44χρονη από τη Σκόπελο.

Η γυναίκα πριν από μερικές εβδομάδες έδωσε 2000 ευρώ για να ταξιδέψει με πλωτό όχημα από τη Σκόπελο, προς το Βόλο και μετά στη Θεσσαλονίκη, καθώς ειδοποιήθηκε ότι, βρέθηκε συμβατό μόσχευμα. Ομως τελικά δεν ταίριαζε το μόσχευμα. Λίγες μέρες αργότερα, η 44χρονη ειδοποιήθηκε πάλι από το Νοσοκομείο και με παρέμβαση του Δημάρχου, μετακινήθηκε με το πλωτό σκάφος από τη Σκόπελο και μετά με ασθενοφόρο από το Βόλο στο Ιπποκράτειο, όπου έγινε η μεταμόσχευση του νεφρού.

Η 44χρονη επί 11 χρόνια έκανε αιμοκάθαρση. Η κατάστασή της εξελίσσεται πολύ καλά. Το μόσχευμα το έλαβε από 63χρονη εγκεφαλικά νεκρή που νοσηλεύονταν στον Ευαγγελισμό και δώρισε τους δύο νεφρούς τους. Ο ένας μεταμοσχεύτηκε στη Σκοπελίτισσα στο Ιπποκράτειο και ο άλλος σε άλλο ασθενή στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

 

Την Κυριακή μία 62χρονη από τον Βόλο, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας, υποβλήθηκε επίσης επιτυχημένα, σε μεταμόσχευση νεφρού στον Ευαγγελισμό.Η 62χρονη υποβάλλονταν εδώ και 15 χρόνια σε αιμοκάθαρση και είχε κληθεί στο παρελθόν κι άλλες φορές για μεταμόσχευση, χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα, έλαβε νεφρό από 68χρονη εγκεφαλικά νεκρή, που νοσηλεύονταν στον Ευαγγελισμό.

Η μεταμόσχευση αποτελεί ανεκτίμητο δώρο ζωής και η δωρεά οργάνων σπουδαία πράξη ανθρωπιάς.

 

 

Προηγούμενο άρθροΕπάρκεια σε… πανάκριβα τρόφιμα: Το κυβερνητικό σχέδιο για ελλείψεις στην αγορά – Νέος κύκλος ανατιμήσεων από Απρίλιο
Επόμενο άρθρο«Τρίτος θάνατος σε μια οικογένεια είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας» – Συγκλονιστική μαρτυρία ιατροδικαστή