Με μεγάλο αριθμό νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών να μην μπορούν να βρουν στέγη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νησιά των Βορείων Σποράδων, θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά την ερχόμενη Δευτέρα.
Πολλοί από αυτούς, που τις προηγούμενες χρονιές βρήκαν εύκολα σχετικά στέγη, φέτος καλούνται να έχουν την ίδια ή νέα από τις αρχές του Οκτώβρη όταν πλέον θα έχει μειωθεί η τουριστική κίνηση.
Σύμφωνα με το skiathoslife.gr, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο νησί της Σκιάθου, όπου ακόμη η τουριστική κίνηση είναι στα ύψη, ενώ η ζήτηση είναι μεγαλύτερη στη Σκιάθο αφού εκτός των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, του Γυμνασίου και του Λυκείου, τα τελευταία χρόνια λειτουργεί το ΕΠΑΛ και από φέτος θα ξεκινήσει την λειτουργία του και το ΕΕΕΕΚ Β. Σποράδων στο ίδιο νησί.
Αρκετοί από τους εκπαιδευτικούς έχουν επιδοθεί σε «σαφάρι» μέσω ίντερνετ για την εξεύρεση στέγης, χωρίς επιτυχία, ενώ κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν να εμφανίζονται στα σχολεία διαμένοντας σε φιλικά σπίτια, ή ξενοδοχεία που το αντίτιμό τους είναι ακριβό. Μάλιστα, πάνω στην απελπισία τους να βρουν στέγη, κάποιοι δήλωσαν “αναρρωτική άδεια” και έτσι δεν θα παρουσιαστούν στο σχολείο τους την ημέρα του Αγιασμού.
Το πρόβλημα έλλειψης στέγης και τα ακριβά ενοίκια έφθασε και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν στη Σκιάθο, ενώ σε μικρότερη κλίμακα εντοπίζεται και στη Σκόπελο, όχι όμως στην Αλόννησο.

Προηγούμενο άρθρο368 συλλήψεις τον Αύγουστο σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθροΒόλος: Μητέρα απαιτεί να κλείσουν την κόρη της σε ψυχιατρείο