Στο δικαστήριο του Βόλου ξετυλίχτηκε το πρωί της Δευτέρας,το δράμα μιας οικογένειας από το Ηράκλειο Κρήτης, που περιλαμβάνει τον άγριο ξυλοδαρμό μιας κοπέλας από τον αδερφό της μπροστά στα μάτια του μικρότερου αδελφού τους.

Ο νεαρός, που τα τελευταία χρόνια έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές με ξεσπάσματα βίας στην οικογένειά του, επέστρεψε στο σπίτι του, από το οποίο απουσίαζε όλη τη νύχτα, χωρίς να έχει ενημερώσει.

Οι ερωτήσεις της αδερφής του γι’ αυτή την απουσία φαίνεται πως τον εξόργισαν και σύμφωνα με την καταγγελία της επιτέθηκε και τη χτύπησε βάναυσα ενώ προσπάθησε να την πνίξει.

Το 18χρονο κορίτσι κατάφερε να ξεφύγει, ειδοποίησε τη μητέρα του που βρισκόταν στη δουλειά εκείνη τη στιγμή και η μητέρα ειδοποίησε την αστυνομία που συνέλαβε τον ανήλικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 17χρονος, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές και με την οικογένειά του, δημιουργεί συνεχώς προβλήματα με βίαια ξεσπάσματα και παραβατική συμπεριφορά.
Πριν από μερικές ημέρες χτύπησε με σουγιά την αδερφή του.

Ο νεαρός, που βρέθηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακρίτριας, παραδέχθηκε ότι άσκησε βία. Ο ίδιος που δεν είχε δικηγόρο, και δεν θέλησε να του διορίσουν, ούτε θέλησε να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί, φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας πως και ο ίδιος έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας κατονομάζοντας συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο νεαρός που αντιμετωπίζει κατηγορίες, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος, απειλή και εξύβριση, κρίθηκε προφυλακιστέος και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η μεταγωγή του στις φυλακές ανηλίκων Βόλου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μετά την απολογία του και αφού του ανακοινώθηκε η απόφαση της προφυλάκισης, βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, ο ανήλικος έβρισε κι έφτυσε τη μητέρα του.

Προηγούμενο άρθροΒασίλισσα Ελισάβετ: Στην κηδεία της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Επόμενο άρθροΠέθανε πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας