Μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από δεκάδες γονείς μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου αποχώρησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος από εκδήλωση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, λίγο πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου.

 

Οι συγκεντρωμένοι που θεωρούν ότι ο κ. Ιερώνυμος έχει διαδραματίσει αρνητικό ρόλο στην υπόθεση, του φώναζαν «ντροπή να κλείνετε σχολεία που έχουν ιστορία», αλλά και «Η Ράπτου δε πεθαίνει γιατί είμαστε εμείς».

 

 

Ο Μητροπολίτης, αποχώρησε σιωπηλός, συνοδευόμενος από αστυνομική δύναμη και χαιρετώντας το πλήθος μέσα από το αυτοκίνητο.

Με μια «περίεργη» -όπως τη χαρακτηρίζει η ΟΙΕΛΕ- δικαστική απόφαση που προκαλεί ερωτηματικά τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου υποχρεώνονται σε λουκέτο, παρά το γεγονός ότι αποτελεί «το μοναδικό εκπαιδευτήριο της πόλης που πληρώνει κανονικά και σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το σχολείο καθυστέρησε σημαντικά στην υποβολή δικαιολογητικών (κυρίως τη μελέτη στατικής επάρκειας) και υποχρέωσε τον ΕΟΠΠΕΠ τον Ιούλιο στη διατύπωση αρνητικής γνώμης προς την Υπουργό Παιδείας, με αποτέλεσμα να εκδοθεί απόφαση αναστολής της λειτουργίας του.

Ωστόσο, το σχολείο κατέθεσε στα τέλη Σεπτέμβρη φάκελο όπου περιλαμβάνεται η μελέτη στατικής επάρκειας. Ο ΕΟΠΠΕΠ, παρά την αντίθεση των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, εργοδοτικών φορέων) στο Δ.Σ. του, αρνήθηκε να εξετάσει το νέο φάκελο. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, δε, αν και επικαλείται ενδεχόμενο ζήτημα στατικότητας, αποδέχεται τη μη εξέταση του φακέλου του σχολείου από τον ΕΟΠΠΕΠ, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά.

Προηγούμενο άρθροΚυψέλη: Συνελήφθησαν 38χρονος και 39χρονη – Είχαν «σηκώσει» πολλά καταστήματα
Επόμενο άρθροΣτη δεύτερη θέση η Φράιμπουργκ, 2-0 την Κολωνία