Στα όρια του στατιστικού λάθους βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στη NΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ”Prorata” για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι 28,5% με απώλειες 1,5%, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση τον περασμένο Νοέμβριο, και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 25,5%, αυξημένο κατά 0,5%.

Αυτό σημαίνει ότι η «ψαλίδα» κλείνει κατά 2% και βρίσκεται στο 3%, ακριβώς στο όριο του στατιστικού λάθους.

Μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου έχει μεσολαβήσει η τραγωδία των Τεμπών, το αντίκτυπο της οποίας στη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος είναι φανερό σε όλες τις μετρήσεις που διεξήχθησαν αυτό το μήνα.

 

Στη δημοσκόπηση της ”Prorata”, οι πολίτες, παρότι αποδίδουν μερίδιο ευθύνης διαχρονικά σε όλες τις κυβερνήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία 86% απάντησε ότι, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι, δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η εικόνα του κυβερνώντος κόμματος έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα στους τομείς που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με το δυστύχημα των Τεμπών, όπως η ικανότητα της ΝΔ να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών – έναν δείκτη, στον οποίο υπερείχε συντριπτικά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και να διαχειρίζεται ζητήματα διαφθοράς.

Παρόμοια τάση αποτυπώνεται και στη σύγκριση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, καθώς η δημοφιλία του πρωθυπουργού υποχωρεί σε όλους τους επιμέρους δείκτες, σε σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκρατεί και ενισχύει τα ποσοστά του.

Επίσης, στην ίδια δημοσκόπηση φαίνεται μια συνολικότερη εικόνα απογοήτευσης και θυμού προς την κυβέρνηση ακόμα και στην αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων.

Τέλος, διαπιστώνεται για πρώτη φορά μια σημαντική συσσώρευση ψηφοφόρων (67%) γύρω από την εκτίμηση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι οριακό, είτε υπέρ της Ν.Δ. (45%) είτε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ (22%)

 

Προηγούμενο άρθροΑλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες
Επόμενο άρθροΗ 17χρονη Ζωή από τη Νέα Ιωνία Βόλου μαχήτρια της ζωής κέρδισε περισσότερα από 300 βραβεία!!!!