Κατάφερε το 2018 να κατακτήσει την πρωτιά στις πανελλαδικές στη Μαγνησία, συγκεντρώνοντας 19540 μόρια και να εισαχθεί πρώτος στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που ήταν η πρώτη του επιλογή. Ο Στάθης Ηλιάκης, απόφοιτος του ΓΕΛ Αλμυρού, όχι μόνο ολοκλήρωσε τις σπουδές του, αλλά βάζει πλώρη πλέον για ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου το ΜΙΤ.

Ο φοιτητής, πλέον, Στάθης Ηλιάκης, έγινε δεκτός στο Massachusetts Institute of Technology (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης), που είναι ένα από τα μεγαλύτερα, σημαντικότερα και πλέον φημισμένα πανεπιστήμια και κέντρα βασικής και τεχνολογικής έρευνας παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει το ”almyros.gr”, ο Αλμυριώτης αριστούχος ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έγινε παράλληλα δεκτός για το διδακτορικό του στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του διάσημου Πανεπιστημίου.

Ο 23χρονος Αλμυριώτης είχε αιτηθεί σε πολλά κορυφαία πανεπιστήμια για να συνεχίσει τις σπουδές του, μεταξύ αυτών το Stanford και το Berkeley, επέλεξε όμως το ΜΙΤ. Μάλιστα στο τελευταίο διάστημα βρίσκονταν στην Αμερική για συνεντεύξεις και επισκέψεις σε Πανεπιστήμια, προκειμένου να δει από κοντά και να εξερευνήσει ποιο Πανεπιστήμιο θα ήταν αυτό που θα στέγαζε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του.

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή μόλις ενημερώθηκε για τη σπουδαία επιτυχία του Aλμυριώτη Στάθη Ηλιάκη, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του για να τον συγχαρεί. Η κα Μακρή ευχήθηκε στον Στάθη Ηλιάκη καλή συνέχεια στις σπουδές του, να ζήσει το όνειρό του και την δυνατότητα που, αξιοκρατικά, του δίνεται στο φημισμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον του ΜΙΤ και να γράψει τη δική του ιστορία στο επιστημονικό του πεδίο.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συγχαίρει τον αριστούχο από τη Μαγνησία και γράφει χαρακτηριστικά: ”Από τον Αλμυρό στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο και πλέον στο MIT, η πορεία του Στάθη Ηλιάκη είχε προσπάθεια, εργατικότητα, στοχοπροσήλωση.

Ένας λαμπρός νους από τον τόπο μας, που διέπρεψε στο δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο, ετοιμάζεται να κατακτήσει νέους στόχους.

Θερμά συγχαρητήρια στον ίδιο και την οικογένειά του και Καλή Επιτυχία.

Είμαστε όλοι περήφανοι”.

Προηγούμενο άρθροΤέλος ο Μίτσελ από τον Ολυμπιακό
Επόμενο άρθροΕξαφανίστηκαν δυο γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη