Επίθεση κατά του Αχιλλέα Μπέου εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Νίκος Παπαπέτρος κατηγορώντας τον νυν δήμαρχο ότι έχει όραμά να μετατρέψει τον Βόλο σε ”βενζινάδικο” και ”σκουπιδότοπο”, με αφορμή την υπόθεση του LNG στον Παγασητικό.

Με ανακοίνωσή του ο κ. Παπαπέτρος ζητά να εισακουστεί η φωνή των πολιτών και να πάρει ο Δήμος Βόλου επίσημη θέση απέναντι στην προοπτική εγκατάστασης πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Παγασητικό, δίπλα στον οικισμό Κριθαριά.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαπέτρος αναφέρει:

”Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Βόλου στάθηκαν στη σωστή πλευρά της ιστορίας και έπραξαν το καθήκον τους, προκαλώντας την συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το αίτημα να τοποθετηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για την εγκατάσταση μονάδας LNG στον Βόλο.

Οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι όμοροι Δήμοι έχουν σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας αναλύοντας διεξοδικά το πόσο βλαπτική για το περιβάλλον, την τοπική οικονομία και τον τουρισμό, την αλιεία, την δημόσια υγεία είναι μια τέτοια «επένδυση» που θα υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας.

Οι κινήσεις πολιτών έχουν σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας καθώς δίνουν για χρόνια τη μάχη για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Ο μόνος που δηλώνει αναρμόδιος να τοποθετηθεί είναι ο δήμαρχος Βόλου και η δημοτική του παράταξη. Το όραμά του για τη πόλη είναι να μετατρέψει τον Βόλο σε βενζινάδικο και σκουπιδότοπο, έτσι μάλλον αντιλαμβάνεται το «Μονακό» που είχε διακηρύξει. Έχει το ανάστημα να θέσει δημόσια αυτό το σχέδιο στη κρίση των πολιτών ή προτιμά τα παρασκηνιακά πάρε – δώσε με τη κυβέρνηση και τους επενδυτές;

Ως δημοτικός συνδυασμός «Συμμαχία για τον Βόλο» καλούμε τον Δήμαρχο, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, να καταθέσει την άποψή του για αυτό το κορυφαίο ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ακούσει τη γνώμη των επιστημονικών φορέων. Επίσης, δεσμευόμαστε πως θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ως ενεργοί πολίτες προκειμένου να αντισταθούμε στους σχεδιασμούς καταστροφής και απαξίωσης του Βόλου και της Μαγνησίας”.

Προηγούμενο άρθροΗ θέση της Νίκης Βόλου για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό και τη διακοπή του αγώνα με την ΑΕΛ
Επόμενο άρθροΜε…….Καραμανλή το ΜέΡΑ25 στη Μαγνησία