Μεγάλη εστίαση στην Μαγνησία και τον Βόλο έδωσε στην ομιλία του στην παραλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Αλέξης Τσίπρας. Οι φίλοι του κόμματος επεφύλασσαν μια ενθουσιώδη υποδοχή στον κ. Τσίπρα, ο οποίος φρόντισε να την ανταποδώσει όταν έφτασε στη σκηνή.

“Καιρός να επιστρέψει η πόλη στην δικαιοσύνη” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Βόλου, για τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε, ότι θα επανεξεταστεί με όρους δημοσίου συμφέροντος και θα ακυρωθεί, εαν χρειαστεί, η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του, αποδίδωντας στον δήμο Βόλου “το μέρος της χερσαίας ζώνης που του αναλογεί”.

Όσον αφορά τώρα το ζήτημα του LNG, o κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτραπεί η εγκατάσταση του πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου στον Παγασητικό, ο οποίος αποτελεί “κίνδυνο για όλες τις κατοικημένες περιοχές της ακτογραμμής”.

Ακόμη περισσότερο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως στη Μαγνησία και την υπόλοιπη Ελλάδα θα δρομολογηθούν προγράμματα εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ παράλληλα θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επαρκή στελέχωση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, ειδικά σε νησιωτικές περιοχές που υποφέρουν.

Από την ομιλία του κ. Τσιπρά δεν έλειψε και η σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως “την χειρότερη δεξιά όλων των εποχών”.  Στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι “η ΝΔ έχει μεγάλο ρεύμα”, ο κ. Τσίπρας απάντησε λέγοντας πως “το μόνο μεγάλο ρεύμα είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ . Αναρωτιέμαι τι θα μας λένε σε μια εβδομάδα οι αυλοκόλακες όταν δουν το ποτάμι της αλλαγές και δεν θα μπορούν αν εξηγήσουν τα ρεύματα”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην πολιτική του κ. Μητσοτάκη για τη μεσαία τάξη η οποία όπως είπε “κατάντησε να ζει με κουπόνια για το σούπερ μάρκετ, με κουπόνια για να πληρώσει το ρεύμα με κουπόνια για να πάει στο πρατήριο της βενζίνης”. Αφήνει πίσω του εργασιακό μεσαίωνα για τους νέους ανθρώπους. Αφήνει πίσω μια γενικευμένη ανασφάλεια αλλά και τραγωδίες που συνοψίζεται σε μία λέξη, Τέμπη» και πρόσθεσε ότι σήμερα ο κόσμος θα βρίσκεται στις Σέρρες στα γραφεία του υπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Όσον αφορά την πιθανή δεύτερη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως “θέλουμε να κυβερνήσουμε με το δικό μας πρόγραμμα και για τα καρτέλ και τα funds το πάρτυ τελειώνει. Δεν θα κυβερνήσουμε με τα πρέπει της τρόϊκας που μα την επέβαλλαν αλλά με τα θέλω μας και τα θέλω του λαού”.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στις υπόλοιπες προοδευτικές παρατάξεις, τονίζωντας πως το μόνο “μέτωπο” που θα πρέπει να έχουν, είναι με την δεξιά.

Προηγούμενο άρθροΠέθανε γνωστός Θεσσαλός βιομήχανος
Επόμενο άρθροΑλέξης Τσίπρας από Τρίκαλα: Ερχεται η αλλαγή για απαλλαγή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη