Στο Αυτόφωρο για κλοπή χαλκού οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι ένας 50χρονος άντρας, ο οποίος φέρεται να έκοψε καλώδια με τσεκούρι στην περιοχή των Σφαγείων, ώστε να εξασφαλίσει κάποια χρήματα.

Ο 50χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν εντοπίστηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει η επιχείρηση, την οποία προσπάθησε να κλέψει. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 50χρονος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξαρτήσεων σε ναρκωτικές ουσίες, το οποίο αντιλήφθηκαν οι άνθρωποι της Αστυνομίας, όταν ταυτοποίησαν το πρόσωπο του ως δράστη.

Στην απολογία του ο 50χρονος ισχυρίστηκε πως μετέβει στον χώρο με δύο φιλικά του πρόσωπα για μια δήθεν εξυπηρέτηση μεταφοράς πραγμάτων. Στην συνέχεια υποστήριξε πως τα δύο αυτά άτομα του υπέδειξαν που ήταν τα καλώδια για να τα κόψει με το τσεκούρι που είχε στην κατοχή του.

Επίσης υποστήριξε πως είναι τοξικομανής, γεγονός που αποτέλεσε κίνητρο πίσω από την κλοπή, για την εξασφάλιση δηλαδή της δόσης του.

Καθώς έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο, ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για τις κατηγορίες της απόπειρας κλοπής και οπλοφορίας. Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος, παρά την πρόταση του Εισαγγελέα για μερική έκτιση της ποινής του.

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Σύροι μετανάστες προσπάθησαν να φτάσουν στην Δυτική Ευρώπη μέσω Ελλάδας – Συνελήφθησαν στο Τελωνείο
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 24 Μα’ί’ου