Δέσμευση για στήριξη έδωσε κατά τις συναντήσεις της το πρωί της Πέμπτης 3 Αυγούστου, με επαγγελματίες που επλήγησαν από την πρόσφατη φωτιά στη Μαγνησία, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου.

Η Πρόεδρος του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας επισκέφθηκε τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό «Η Δήμητρα», που μετά από 105 χρόνια συνεχούς λειτουργίας βρέθηκε στο επίκεντρο των εκρήξεων που σημειώθηκαν στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 ΠΜ, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες καταστροφές, ως αποτέλεσμα του ωστικού κύματος και της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Ο κ. Κίτσιος, πρόεδρος του Συνεταιρισμού, ξενάγησε την κ. Εφραίμογλου στους χώρους και πήρε τη διαβεβαίωση από την Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες για να διοχετευτούν τα προϊόντα του Συνεταιρισμού στην αθηναϊκή αγορά, ενώ θα προωθηθεί το «Θεσσαλικό» τσίπουρο του Συνεταιρισμού στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών του κόσμου “Anuga”, που πραγματοποιείται κάθε δεύτερο χρόνο στην Κολωνία της Γερμανίας.

Αμέσως μετά, η κ. Εφραίμογλου περιόδευσε στην αγορά της Νέας Αγχιάλου, όπου συναντήθηκε με επαγγελματίες που έπαθαν ζημιές από το ωστικό κύμα των εκρήξεων κι επισκέφθηκε το δημοτικό κατάστημα της περιοχής, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της διαδικασίας που αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών σε επαγγελματίες, μέρος της οποίας έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Μπασδάνης συνόδευσε την κ. Εφραίμογλου στην επιχείρηση του κ. Γραμματίκα στη Νέα Αγχίαλο και στη μονάδα βιβλιοδεσίας του κ. Σπύρου Γιαννίκου στο Σέσκλο, ο οποίος μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη, έρχεται τώρα αντιμέτωπος με το πλιάτσικο αγνώστων που λυμαίνονται την κατεστραμμένη περιουσία του.

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε ότι ο δίαυλος επικοινωνίας του ΕΒΕΑ με την επιχείρησή του θα είναι ανοικτός, ενώ και η Πολιτεία θα πρέπει να προστρέξει άμεσα, ώστε ο κ. Γιαννίκος να επιστρέψει στην παραγωγική διαδικασία.

Η κ. Εφραίμογλου πήγε επίσης, στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου και στο ΒΙΟΠΑ, όπου είχε συνάντηση με τον Α’ αντιπρόεδρο της ΟΕΒΕΜ κ. Νίκο Πλουμιστό και συζητήθηκε το θέμα της καλύτερης διαχείρισης του Πάρκου, αλλά και της Β’ ΒΙΠΕ, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς στο μέλλον.

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ ολοκλήρωσε την περιοδεία της με επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Θέκλα Καμμένου, την κ. Παρασκευή Γκαμπλιά, μέλος του Συμβουλίου της ΕΕΔΕΓΕ όπου προεδρεύει η κ. Εφραίμογλου και τον κ. Ιωάννη Στεφάνου, εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Προηγούμενο άρθροΕρχεται η Ψαράδικη Βραδιά στην Αγριά Βόλου
Επόμενο άρθροΣτη λίστα για τα ματς με τη Μαρσέιγ οι Πάλμερ-Μπράουν και Τσέριν!