Την πυρόπληκτη περιοχή του Σέσκλου επισκέφθηκε την Πέμπτη 3 Αυγούστου, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με κατοίκους, επαγγελματίες, κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής.

Επισκέφθηκε τα ποιμνιοστάσια και τις βιοτεχνίες που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και κατέγραψε τα αιτήματά των ιδιοκτητών τους, για να τα θέσει άμεσα στην ηγεσία των αρμοδίων Υπουργείων μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ένα εργοστάσιο της περιοχής καταστράφηκε ολοσχερώς και πέντε βιοτεχνίες υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ από τα δέκα ποιμνιοστάσια τα πέντε καταστράφηκαν ολοκληρωτικά.

”Καταγράφεται τεράστια απώλεια του ζωϊκού κεφάλαιου με χιλιάδες ζώα νεκρά, κι εκτεταμένες καταστροφές σε εγκαταστάσεις, αποθήκες, εξοπλισμό, αποθέματα ζωοτροφών”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Με’ι’κόπουλος.

Οι κτηνοτρόφοι έθεσαν στον Βουλευτή θέματα, όπως, η καταστροφή σημαντικού εξοπλισμού των ποιμνιοστασίων, για τον οποίο δεν είναι εφικτό να βρεθούν τα σχετικά τιμολόγια καθώς αγοράστηκε πριν από πολλά χρόνια.

Ο Βουλευτής τόνισε, ”θα πρέπει να υπερβούμε και να προσεγγίσουμε πρακτικά και ρεαλιστικά τέτοιας φύσης ζητήματα, αν θέλουμε να πετύχουμε την ουσιαστική αποκατάσταση της καταστροφής”.

Κατεπείγον ζήτημα χαρακτηρίστηκε η υλοποίηση αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, τα οποία πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο, καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία σε Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο, για καταστροφικές πλημμύρες σε περίπτωση μιας δυνατής βροχόπτωσης.

Προηγούμενο άρθροΝέα σύσκεψη στο δημαρχείο Βόλου για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους – Άνοιξε η πλατφόρμα για τις σχετικές αιτήσεις
Επόμενο άρθροΕρχεται η Ψαράδικη Βραδιά στην Αγριά Βόλου