Δροσερός θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, με ένα διάλειμμα κακοκαιρίας – μετά τον παρατεταμένο καύσωνα – σε κάποια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ”η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι από τις πιο δροσερές του διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει από αύριο Πέμπτη, 10 Αυγούστου, καθώς ένα γρήγορο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χαλάζι, θα πλήξει ορεινές κυρίως περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται αίθριος.

Ειδικότερα,ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε: ”Μην εντυπωσιαστούν ξαφνικά κάποιοι. Την Πέμπτη θα έχουμε καταιγίδες το μεσημέρι στη Μακεδονία και με τα βραδινά στοιχεία και στη Θεσσαλία.

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές μπόρες στην ανατολική Θεσσαλία,την κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών και έως την Τρίτη, 15 Αυγούστου, θα είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο.

Ο θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να είναι υψηλές, αφού το θερμόμετρο πρόκειται να φθάσει σε αρκετές περιοχές έως και τους 36℃. Ωστόσο, από το Σάββατο και ύστερα, θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι και αναμένεται να φθάσουν ακόμη και τα 8 μποφόρ, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο άρθροΝίκος Παπαπέτρος για Αχιλλέα Μπέο: Βλέπει φαντάσματα-Θα βλέπει εφιάλτες
Επόμενο άρθροΈπσταϊν-Μπαρ: Υποψήφιο εμβόλιο για τον κοινό ιό που συνδέεται με καρκίνο και πολλαπλή σκλήρυνση