Η «Λευκή Νύχτα 2023» στην εμπορική αγορά του Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, όπου, ”προτείνεται στα μέλη του εμπορικού συλλόγου της πόλης, ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων 9:00 – 14:00 και 17:30-21:00 και με τη σύμφωνη γνώμη το ωράριο θα παραταθεί για την 01/09/2023 πέραν τις  21:00για την περιοχή του Βόλου, που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού περιλαμβάνοντας τις οδούς: Ιάσονος, Πολυμέρη, Γαλλίας, Μακρυνίτσης, 28ης Οκτωβρίου, Ξενοφώντος και Δημητριάδος, υπό την προϋπόθεση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας. Λόγω ιδιαιτερότητας της κάθε επιχείρησης το ωράριο λειτουργίας της (άνοιγμα – κλείσιμο) διαμορφώνεται από την ίδια.  Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ληφθεί υπόψη η εργατική νομοθεσία για τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό”.

Τέλος, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΣΒ προτείνεται στα μέλη να ακολουθήσουν ωράριο λειτουργίας για ημέρα Σαββάτο, 02/09/2023 ,  11:00  -15:00αντί 08:30-14:30, όπως ισχύει κατά το προτεινόμενο θερινό ωράριο.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής έχει σκοπό, την τόνωση της οικονομίας της μικρομεσαίας επιχείρησης, την προβολή της βολιώτικης αγοράς και την προσέλκυση κόσμου από τις θεσσαλικές – γειτονικές πόλεις.

Η υλοποίηση των εκδηλώσεων γίνονται με την συμβολή των συνδιοργανωτών,δηλαδή, του Δήμου Βόλου, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλίστη και Συλλόγου Εστίασης Ν. Μαγνησίας. Στήριξη παρέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Για την ασφάλεια της εκδήλωσης θα παρέχουν τη βοήθεια τους, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και η Λέσχη Εθελοντών Βόλου.

Για την αρμονική διεξαγωγή των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και την εύκολη μετακίνηση όλων στον κεντρικό ιστό της πόλης θα πεζοδρομηθούν προσωρινά με άδεια της Τροχαίας Βόλου συγκεκριμένες οδοί και θα ανακοινωθούν.

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 3,7 Ρίχτερ αισθητός στην ανατολική χερσαία Μαγνησία και τις Σποράδες
Επόμενο άρθροΤζέισον Μομόα: Συγκλονισμένος από τη φωτιά στη Χαβάη