Η ΑΕΚ έχασε έξι σπουδαίες ευκαιρίες εναντίον της Ντινάμο Ζάγκρεμπ του καταπληκτικού τερματοφύλακα Λιβάκοβιτς, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά χάρη σε γκολ των: Αραούχο στο 90’+2′ και Βίντα στο 90′ +10′ πήρε με συγκλονιστικό φινάλε (2-2) την πρόκριση στα play off του Champions League!

Ο ρυθμός σε ένα γεμάτο πρώτο μέρος διατηρήθηκε υψηλός καθ’ όλη τη διάρκειά του με την ΑΕΚ να μην καταφέρνει να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε και να το δέχεται στο χειρότερο δυνατό σημείο, με το τέλος του πρώτου μέρους. Μετά από ένα αχρείαστο φάουλ του Άμραμπατ η μπάλα πήγε προς τα δεξιά, οι Κροάτες επιχείρησαν γέμισμα, ο Πέτκοβιτς πήρε την κεφαλιά στην πλάτη του Ρότα, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Μιχαϊλιτσένκο, αλλά ο Σούταλο σε κενή εστία στο ριμπάουντ έκανε το 0-1 παγώνοντας τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ ήταν ηρεμία, συγκέντρωση και υπομονή, αλλά και καλύτερη κίνηση και ταχύτητα μπροστά. Στο 56′ η ΑΕΚ βρήκε την τρίτη της πολύ καλή στιγμή στο ματς με σουτ του Γιόνσον, στο οποίο ο Λιβάκοβιτς είπε ξανά «όχι» αποδεικνύοντας τα εξαιρετικά του προσόντα. Η ΑΕΚ που είχε μπει καλά στο δεύτερο μέρος συνέχιζε να πετάει τις ευκαιρίες στα σκουπίδια με τον Άμραμπατ δύο λεπτά αργότερα μετά από φοβερή πάσα του Τσούμπερ να μην καταφέρνει ούτε αυτός να νικήσει τον Λιβάκοβιτς από πλάγια θέση.

Και από τη στιγμή που η ΑΕΚ έχανε τις ευκαιρίες ήταν επίφοβο να το πληρώσει, όπως και έγινε στο 65′ Ο Πέτκοβιτς πέρασε εξαιρετική κάθετη μέσα στην περιοχή και ο Λιούμπιτσιτς που τρύπωσε έξυπνα πλάσαρε γράφοντας το 0-2 και δίνοντας σκορ πρόκρισης στην Ντινάμο. Ο Αλμέιδα πέρασε αμέσως στο ματς Αραούχο, Γκατσίνοβιτς και Ελίασον αντί Τσούμπερ, Σιμάνσκι και Άμραμπατ με τον Πινέδα να περνάει στον άξονα. Η εξέλιξη είχε εμφανώς επηρεάσει την ΑΕΚ, ο Λιβάκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα σε ένα φάουλ του Γκατσίνοβιτς και η Ντινάμο απείλησε και με τρίτο γκολ στο 70′ αλλά ο Στάνκοβιτς από πλάγια θέση σταμάτησε το σουτ του Σπίκιτς.

Ο Αλμέιδα φρέσκαρε τον άξονα με Μάνταλο και Γαλανόπουλο αντί Γιόνσον και Πινέδα με την ΑΕΚ να μπαίνει στο τελευταίο τέταρτο ψάχνοντας το γκολ που θα ισοφάριζε αρχικά το συνολικό σκορ του ζευγαριού. Μια στατική φάση στο 78′ έφερε γκολ για την ΑΕΚ με τον Μουκουντί, ωστόσο σωστά δεν μέτρησε καθώς ο Λιβά’ι’ που πήρε την αρχική κεφαλιά ήταν εκτεθειμένος.

Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ πέτυχε μια επική ανατροπή! Αρχικά ο Αραούχο στο 92′ με ένα ξερό σουτ μετά από κόρνερ κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Λιβάκοβιτς ισοφαρίζοντας το συνολικό σκορ και μετά έγινε χαμός!

Με τη βοήθεια του VAR σε χέρι του Λιούμπιτσιτς μετά από κατέβασμα του Αραούχο με το στήθος, ο διαιτητής Έσκας έδειξε πέναλτι. Ο Λιβά’ι’ νικήθηκε από τον Λιβάκοβιτς στο πέναλτι, αλλά ο Βίντα που ακολούθησε τη φάση με κεφαλιά έκανε το 2-2 και έστειλε την ΑΕΚ στα play-offs του Champions League με τη Νέα Φιλαδέλφεια να σείεται από χαρά!

Σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι όχι για καρδιακούς.

Επόμενος αντίπαλος της ΑΕΚ ΕΊΝΑΙ η Βελγική Αντβέρπ αρχής γενομένης από το βράδυ της προσεχούς Τρίτης στο Βέλγιο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (67′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (76′ Μάνταλος), Πινέδα (76′ Γαλανόπουλος), Άμραμπατ (67′ Ελίασον), Τσούμπερ (67′ Αραούχο), Λιβά’ι’ Γκαρσία.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Λιούμπιτσιτς, Σούταλο, Ριστόφσκι, Μοχαράμι, Μίσιτς, Μπούλατ, Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς, Σπίκιτς (86′ Μάριν), Πέτκοβιτς.

Πηγή: gazzetta

 

 

Προηγούμενο άρθροΕξιχνιάστηκε η δολοφονία 25χρονου Πακιστανού – Συνελήφθησαν 4 νεαροί
Επόμενο άρθροΠαραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Κόνσουλας – Αιχμές για «ομάδες» στο κόμμα