Από σήμερα Κυριακή 20 Αυγούστου άρχισε η νέα κυνηγετική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Περίπου 2.500 είναι κυνηγοί από τη Μαγνησία. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βόλου αριθμεί περίπου 1.400 μέλη, της Νέας Ιωνίας περί τα 600 μέλη, του Αλμυρού, του Βελεστίνου και της Ζαγοράς ακόμα 500 μέλη περίπου.

Οι τιμές στις άδειες για φέτος παρέμειναν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα κι έτσι η τοπική κοστίζει 129 ευρώ, η περιφερειακή 149 ευρώ και η γενική 179 ευρώ.

Κιρκίρι, Πρασινοκέφαλη, Σαρσέλα, Χουλιαρόπαπια, Τσικνόπαπια, Ασπρομετωπόχηνα, Νερόκοτα, Μπεκατσίνι και Καλημάνα που πέρσι το κυνήγι τους έληγε στις 31 Ιανουαρίου, παρατείνεται κατά ένα δεκαήμερο, αντίστοιχα για κάθε είδος, δηλαδή έως 10 Φεβρουαρίου, και του Κότσυφα που η κυνηγετική περίοδος έληγε στις 20 Φεβρουαρίου, φέτος θα τελειώσει στις 29 Φεβρουαρίου.

Για πρώτη φορά επιτρέπεται το κυνήγι του αγριογούρουνου από τις 20 Αυγούστου, ενώ μέχρι πέρυσι το κυνήγι του εν λόγω είδους ξεκινούσε στις 15 Σεπτεμβρίου. Όμως όχι παντού, αλλά στις ζώνες διάβασης. Πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε έπειτα από τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των αγριογούρουνων τους τελευταίους μήνες.
Επιπλέον, με βάση τη νέα ρυθμιστική παρατείνεται, επίσης για πρώτη φορά, κατά 10 ημέρες το κυνήγι για τα υδρόβια, από 31 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου, ενώ κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου μέχρι την 10η Μαρτίου του 2024.

Στην υπουργική απόφαση παρατίθενται και τα 36 είδη που επιτρέπεται να κυνηγηθούν, τα οποία εντάσσονται σε τρεις βασικές κατηγορίες: α) Θηλαστικά, β) Πουλιά δενδρόβια, εδαφόβια κ.ά., γ) Πουλιά υδρόβια και παρυδάτια.

Ακόμη προσδιορίζεται η χρονική περίοδος και οι μέρες κυνηγίου των θηρεύσιμων ειδών, καθώς και ο μέγιστος αριθμός θηραμάτων κατά είδος, που επιτρέπεται να θηρεύει κάθε κυνηγός κατά την ημερήσια έξοδό του.

Περιγράφονται, αναλυτικά, οι υποχρεώσεις των κυνηγών που θηρεύουν τρυγόνια, ενώ υπάρχει και μια σειρά ρυθμίσεων (ειδικές και γενικές) αναφορικά με το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου.

Ενδεικτικά επισημαίνεται πως απαγορεύεται το κυνήγι στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, στα εκτροφεία θηραμάτων και στους πυρήνες των Εθνικών Δρυμών. Όπως, επίσης, απαγορεύεται το κυνήγι της μπεκάτσας στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ.

Προηγούμενο άρθροΗ Πελαγία Καζολέα από το Survivor προκαλεί εγκεφαλικά με το μικροσκοπικό μπικίνι της
Επόμενο άρθροΑκόμα και θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου έρχεται στη Μαγνησία!!!