Ο Γεβγένι Πριγκόζιν, ο αρχηγός των παραστρατιωτικών της Wagner, που έκανε ένοπλη ανταρσία τον περασμένο Ιούνιο, κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, βρισκόταν σε ιδιωτικό αεροσκάφος που συνετρίβη στην περιοχή Tver κοντά στη Μόσχα, σκοτώνοντας και τους 10 επιβαίνοντες, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Tass, ο αρχηγός της μισθοφορικής ομάδας, βρισκόταν στην λίστα των επιβατών, δίχως ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί αν ο ίδιος είχε όντως επιβιβαστεί.

Το αεροσκάφος Embraer συνετρίβη στην περιοχή Τβερ ενώ πετούσε μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης.

Τα κανάλια ενημέρωσης που συνδέονται με τη Wagner ανέφεραν ότι ένας ρωσικός πύραυλος αεράμυνας κατέρριψε το αεροπλάνο.

Ο επικεφαλής της Wagner φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει το αεροπλάνο και λίγο μετά την αποτυχημένη ανταρσία του, όταν το αεροπλάνο αναχώρησε από την Αγία Πετρούπολη για τη Λευκορωσία, το πρωί της 27ης Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δυστύχημα σημειώθηκε στη συμπλήρωση ακριβώς δύο μηνών από την ανταρσία κατά του ρωσικού στρατού.

Ο Πριγκόζιν είχε εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας αφού ηγήθηκε της βραχύβιας εξέγερσης, κατά την οποία, μισθοφόροι μαχητές του κατέλαβαν για λίγο ένα στρατιωτικό αρχηγείο στη νότια Ρωσία και βάδισαν προς τη Μόσχα, σοκάροντας τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τον Πούτιν για την οποία μεσολάβησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Πριγκόζιν συμφώνησε να ματαιώσει την ανταρσία με αντάλλαγμα την απονομή χάριτος και τη δυνατότητα μετεγκατάστασης των μαχητών του στη Λευκορωσία.

Προηγούμενο άρθροΝένα Χρονοπούλου για Τάσο Μητρόπουλο: Να ζήσεις γιατί είσαι πολύτιμος
Επόμενο άρθροΥψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Πέμπτη σε χερσαία Μαγνησία και Σποράδες